Κολομβία: Αγορά ιδίων ομολόγων ύψους 4,3 δισ. δολ.

Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2006 10:46

ΣΤΗΝ αγορά ομολόγων της, αξίας 4,3 δισ. δολ. σε ευρώ και δολάρια, θα προχωρήσει η Κολομβία, όπως κάνει η Βραζιλία και η Βενεζουέλα, αξιοποιώντας την άνοδο των εξαγωγών εμπορευμάτων φυσικής παραγωγής, με στόχο τη μείωση του εξωτερικού της χρέους.

Ο υπουργός Οικονομίας της Κολομβίας είπε ότι ενδέχεται να πουλήσει κρατικά ομόλογα στις ξένες αγορές για να χρηματοδοτήσει την αγορά ομολόγων που λήγουν από το 2006 έως το 2011. Την περασμένη εβδομάδα η Βραζιλία ανακοίνωσε ότι θα αγοράσει ομόλογα αξίας 6,6 δισ. δολ. και η Βενεζουέλα είπε το Σαββατοκύριακο ότι θα προχωρήσει στην αγορά ιδίων ομολόγων ύψους 3,9 δισ. δολαρίων.

Το ράλι τιμών των εμπορευμάτων φυσικής παραγωγής, όπως του πετρελαίου, της σόγιας, του σιδηρομεταλλεύματος και του άνθρακα, τονώνει τις εισροές σε δολάρια στη Λατινική Αμερική, αυξάνοντας τα διεθνή αποθέματα, σε συνδυασμό με την άνοδο των νομισμάτων. Το πέσο της Κολομβίας έχει σημειώσει άνοδο 32% τα τελευταία τρία χρόνια έναντι του δολαρίου, καθιστώντας την αγορά ιδίων ομολόγων πιο φθηνή για την κυβέρνηση, σε επίπεδα πέσο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα