Goldman Sachs: Προς ξενοδοχειακό deal δύο δισ. ευρώ

Σάββατο, 18 Μαΐου 2019 15:45
UPD:16:05
REUTERS/Brendan McDermid

Πολύ κοντά σε συμφωνία για την εξαγορά της ξενοδοχειακής αλύσίδας Β&Β Hotels από την ΡΑΙ Partners φέρεται να βρίσκεται η Goldman Sachs Group, σε μια συμφωνία το ύψος της οποίας αποτιμάται στα 2 δισ. ευρώ(2,2 δισ. δολάρια).

Με αυτό το τίμημα, η εταιρεία private equity -που έχει την έδρα της στο Παρίσι- θα αποσβέσει τρεις φορές την αρχική της επένδυση, όπως ανέφεραν στο Bloomberg έγκυρες πηγές. Η Goldman Sachs θα υλοποιήσει τη συμφωνία μέσω του τμήματος merchant banking, που περιλαμβάνει συμφωνίες private equity, ανέφεραν οι πηγές, σημειώνοντας ότι ακόμη δεν έχουν ληφθεί οριστικές αποφάσεις και ότι είναι πολύ πιθανό η ΡΑΙ να μετανιώσει την τελευταία στιγμή και να μην πωλήσει την B&B Hotels.

Eκπρόσωποι των δύο πλευρών αρνήθηκαν να σχολιάσουν τις πληροφορίες.

Οι συμφωνίες για ευρωπαϊκά ξενοδοχεία και motels έχουν αυξηθεί κατά 52% στη διάρκεια του τελευταίου 12μήνου, σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg. Οι εταιρείες ιδιωτικού επενδυτικού κεφαλαίου είναι από τους μεγαλύτερους επενδυτές περιουσιακών στοιχείων την τελευταία δεκαετία, αντιπροσωπεύοντας πέρισι περισσότερο από το ένα-τρίτο των συμφωνιών στον κλάδο.

Η ΡΑΙ είχε αγοράσει τη γαλλική αλυσίδα Β&Β Hotels το 2016, έανντι 790 εκατ. ευρώ. Η αλυσίδα έχει περισσότερα από 479 ξενοδοχεία σε αγορές όπως Ευρώπη, Βραζιλία και Μαρόκο.

 

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα