Απώλειες στην Ευρώπη, παρά την εξάμηνη αναβολή των δασμών στα αυτοκίνητα

Παρασκευή, 17 Μαΐου 2019 19:06
UPD:19:08
REUTERS/KAI PFAFFENBACH

Αρνητικά προσημα στις ευρωπαϊκές αγορές, εν μέσω ανησυχιών για την έκβαση του εμπορικού πολέμου και παρά την «ανάσα» για τις ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες από την απόφαση της Ουάσιγκτον να αναβάλει για έξι μήνες την επιβολή δασμών στις εισαγωγές αυτοκινήτων και ανταλλακτικών.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Euro STOXX 600 έκλεισε με απώλειες 0,34%, ανακόπτοντας το ανοδικό σερί των τριών προηγουμένων συνεδριάσεων και ολοκληρώνοντας μία εβδομάδα έντονης μεταβλητότητας και μετά τις μαζικές ρευστοποιήσεις της Δευτέρας.

Στη Φραγκφούρτη, ο DAX έκλεισε με πτώση 0,58%, ενώ στο Λονδίνο, οι πιέσεις που δέχθηκε η στερλίνα βοήθησαν τον FTSE 100 να παραμείνει σχεδόν αμετάβλητος. Με πτώση 0,11% έκλεισε και ο CAC 40 του Παρισιού, ενώ στο Μιλάνο, ο FTSE MIB υποχώρησε 0,31%, εν μέσω νευρικότητας για νέα σύγκρουση μεταξύ Ρώμης και Βρυξελλών. Ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης, Ματέο Σαλβίνι, επανήλθε δριμύτερος, υποστηρίζοντας ότι «Η μείωση των φόρων είναι ο μόνος τρόπος για τη μείωση του spread(στις αποδόσεις μεταξύ ιταλικών και γερμανικών ομολόγων), καθώς και για τη μείωση του ελλείμματος και χρέους, άρα πρέπει να μας επιτρέψουν να μειώσουμε τους φόρους», τόνισε σε δηλώσεις του στο Reuters.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα