Reuters: Η εμπορική ένταση αυξάνει τις πιθανότητες για μια ύφεση στις ΗΠΑ

Παρασκευή, 17 Μαΐου 2019 15:11
UPD:15:26
REUTERS/BRENDAN MCDERMID

Από τον Δεκέμβριο, μετά το μίνι-κραχ στη Wall Street, αυξάνονται σταθερά οι ανησυχίες των επενδυτών για ύφεση, όχι μόνο στις ΗΠΑ αλλά και για την παγκόσμια οικονομία.

Αυξημένες πιθανότητες για μια νέα ύφεση της αμερικανικής οικονομίας διακρίνουν οικονομολόγοι σε δημοσκόπηση του Reuters, με τους αναλυτές να προειδοποιούν ότι η κλιμάκωση της έντασης στις σινο-αμερικανικές σχέσεις τον τελευταίο μήνα έχει αυξήσει στο 40% τις πιθανότητες για μια νέα ύφεση στις ΗΠΑ μέσα στην επόμενη διετία.

Το παραπάνω ποσοστό είναι αυξημένο σε σύγκριση με τις αντίστοιχες πιθανότητες 35% στη δημοσκόπηση του προηγουμένου μηνός. Από τον Δεκέμβριο, μετά το μίνι-κραχ στη Wall Street, αυξάνονται σταθερά οι ανησυχίες των επενδυτών για ύφεση, όχι μόνο στις ΗΠΑ αλλά και για την παγκόσμια οικονομία.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, έχει υποβαθμίσει τη σοβαρότητα του συνεχιζόμενου εμπορικού πολέμου με την Κίνα ως «μικρό καβγά», είναι όμως ξεκάθαρες οι ενδείξεις ότι η αντιπαράθεση έχει ήδη αντίκτυπο στην οικονομία, ενώ προκαλεί έντονες αναταράξεις στις αγορές.

Περισσότεροι από το ένα-τέταρτο των οικονομολόγων που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση διακρίνουν πιθανότητες πάνω από 50% για ύφεση στις ΗΠΑ μέσα στην επόμενη διετία.

Οι κίνδυνοι που απειλούν την οικονομία πιθανότατα θα κρατήσουν δεμένα τα χέρια της FED. Οι οικονομολόγοι προβλέπουν ότι το βασικό επιτόκιο θα παραμείνει σταθερό στο 2,25%-2,50% έως τα τέλη του 2020.

 

\​naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα