Dyno: 770 εκατ. δολ. από τη δημόσια εγγραφή

Τετάρτη, 01 Μαρτίου 2006 08:20

ΜΕΤΟΧΕΣ αξίας 1,03 δισ. δολ. Αυστραλίας (770 εκατ. δολ. ΗΠΑ) σχεδιάζει να πουλήσει η Dyno Nobel Ltd., η εταιρεία παραγωγής εκρηκτικών, κατά τη δημόσια εγγραφή της, καθώς οι μεταλλουργίες αυξάνουν την παραγωγή τους για να αντιμετωπίσουν τη ζήτηση πρώτων υλών από την Κίνα.

Η Dyno σχεδιάζει να πουλήσει το 57% των μετοχών της σε τιμή από 1,89 έως 2,27 δολ. Αυστραλίας η μία, σύμφωνα με σημερινή της ανακοίνωση.

Οι πωλήσεις εκρηκτικών αυξάνονται, καθώς οι μεταλλουργίες, όπως η BHP Billiton, η μεγαλύτερη μεταλλουργία στον κόσμο, αυξάνει την παραγωγή της στην Κίνα, όπου η ζήτηση του χαλκού προβλέπεται να διπλασιαστεί μέχρι το 2010. Η πώληση των μετοχών έχει επίσης στόχο την κάλυψη της ζήτηση για νέες μετοχές στην οικονομία της Αυστραλίας ύψους 860 δισ. δολ. Αυστραλίας, καθώς η χώρα εισέρχεται στο 15ο έτος ανάπτυξής της. Ο δείκτης S&P/ASX 200 σημείωσε άνοδο 18% το 2005 και έκλεισε σε υψηλά επίπεδα ρεκόρ τον περασμένο μήνα.

Η Macquarie Bank Ltd., η μεγαλύτερη επενδυτική τράπεζα της Αυστραλίας και ομάδα επενδυτών των οποίων το όνομα δεν έγινε γνωστό, αγόρασα την Dyno Nobel Holding ASA αντί του ποσού του 1,7 δισ. δολ. ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο, πριν από την πώληση των δραστηριοτήτων της εταιρείας στην Ευρώπη, την Αφρική και τη Λατινική Αμερική, στην Orica Ltd. της Αυστραλίας, αντί του ποσού των 685 εκατ. δολ. ΗΠΑ.

Η προσφορά στους μεμονωμένους επενδυτές ανοίγει στις 13 Μαρτίου, ενώ οι επαγγελματίες επενδυτές θα κάνουν τις προσφορές τους για την αγορά των μετοχών στις 4 Απριλίου. Η εταιρεία, η οποία απασχολεί 3.000 υπαλλήλους, θα έχει χρηματιστηριακή αξία περίπου 1,67 δισ. δολ. Αυστραλίας κατά την εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο στις 7 Απριλίου. Η Macquarie και η Credit Suisse Group διαχειρίζονται την πώληση των μετοχών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα