Volkswagen, Cycle & Carriage: Συζητήσεις για διανομή στη Μαλαισία

Τετάρτη, 01 Μαρτίου 2006 08:52

ΣΤΟ στάδιο των διαπραγματεύσεων με την Cycle & Carriage Bintang Bhd. για συμφωνία συνεργασίας στη Μαλαισία, βρίσκεται η Volkswagen AG, η οποία ματαίωσε σχέδιο εξαγοράς μεριδίου στην Proton Holdings Bhd. τον Ιανουάριο, σύμφωνα με ανακοίνωση της Cycle & Carriage.

Η Cycle & Carriage Bintang, που κατά περίπου 60% ανήκει στην εταιρεία διανομής αυτοκινήτων Jardine Cycle & Carriage Ltd., της Σιγκαπούρης, είπε ότι βρίσκεται σε προκαταρκτικές διαπραγματεύσεις με την Volkswagen Group Malaysia Sdn.

«Η προτεινόμενη συνεργασία είναι στο πλαίσιο της στρατηγικής του ομίλου για διεύρυνση της βάσης των εσόδων και της προαγωγής της θέσης σε μία από τις ηγέτιδες εταιρείες στον τομέα του franchising στη Μαλαισία, σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση της Cycle & Carriage, προς το Χρηματιστήριο.

Η Cycle & Carriage διανέμει τα αυτοκίνητα Mazda, Peugeot και Mercedez-Benz στη Μαλαισία. Οι πωλήσεις αυτοκινήτων αναμένεται να αυξηθούν 2,5% το 2006 και με τον χαμηλότερο ρυθμό μέσα σε τρία χρόνια, καθώς οι πιο σκληροί όροι δανεισμού και τα υψηλότερα επιτόκια, μειώνουν τη ζήτηση, σύμφωνα με τη Malaysian Automotive Association.

Οι πωλήσεις αυτοκινήτων θα επηρεαστούν μετά τη χθεσινή άνοδο των τιμών λιανικής πώλησης της βενζίνης και του ντήζελ στη Μαλαισία, έως και 23%, η πέμπτη αύξηση της τιμής των καυσίμων από τον Μάϊο του 2004, με στόχο τη μείωση των επιδοτήσεων καυσίμων.

Η αύξηση, ενδέχεται να τονώσει τον πληθωρισμό και να αναγκάσει την Κεντρική Τράπεζα να αυξήσει τα βασικά επιτόκια δανεισμού. Την περασμένη εβδομάδα, η Bank Negara Malaysia αύξησε τα επιτόκιά της για δεύτερη φορά μέσα σε τρεις μήνες για να περιορίσει τον πληθωρισμό κατά ένα τέταρτο της μονάδας, στο 3,25%. Ο πληθωρισμός της Μαλαισίας υπερδιπλασιάστηκε πέρυσι.

Επίσης, η Volkswagen βρίσκεται στο στάδιο των διαπραγματεύσεων με την Proton Holdings για συνεργασία τους σε project, που ενδέχεται να περιλαμβάνουν δίκτυο διανομής και προμηθειών προϊόντων και μερών αυτοκινήτων, σύμφωνα με την Proton, τη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Μαλαισίας, στις 27 Ιανουαρίου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα