Telefonica: 52% υψηλότερα κέρδη από τις εξαγορές

Τετάρτη, 01 Μαρτίου 2006 10:38

ΑΥΞΗΣΗ 52% σημείωσαν το τέταρτο τρίμηνο της χρήσης τα καθαρά κέρδη της Telefonica SA, η οποία αγοράζει τη βρετανική Ο2 Plc, αντί του ποσού των 17,7 δισ. λιρών Αγγλίας (31 δισ. δολ.), αποτέλεσμα των εσόδων από τις εξαγορές στη Λατινική Αμερική και τη Δημοκρατία της Τσεχίας.

Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στο 1,19 δισ. ευρώ (1,4 δισ. δολ.) από 786,5 εκατ. ευρώ πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας που εδρεύει στη Μαδρίτη. Οι πωλήσεις της αυξήθηκαν 28%, φθάνοντας στα 10,48 δισ. ευρώ.

Ο πρόεδρος της εταιρείας Cesar Alierta επικεντρώνει το ενδιαφέρον του στις εξαγορές για να τονώσει την ανάπτυξη των εσόδων, καθώς αυτά από τις παραδοσιακές υπηρεσίες συρρικνώνονται και ο ανταγωνισμός εντείνεται τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό. Με την εξαγορά της Ο2 οι πελάτες της Telefonica σήμερα, ανέρχονται σε 181 εκατομμύρια.

Η εξαγορά της O2 είναι η μεγαλύτερη στον κλάδο διεθνώς, από την εξαγορά της Nextel Communications Inc., ύψους 41 δισ. δολ., που ανακοίνωσε η Sprint Corp. τον Δεκέμβριο του 2004. Είναι η μεγαλύτερη, στην οποία αναμιγνύεται ευρωπαϊκή εταιρεία τηλεπικοινωνιών από τον Μάϊο του 2000, όταν η France Telecom, συμφώνησε να αγοράσει την Orange Plc από την Vodafone Group Plc, αντί του ποσού των 41,7 δισ. δολ., σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg News.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα