GM: Στο break-even φέτος στην Ευρώπη

Τετάρτη, 01 Μαρτίου 2006 11:58

ΤΗΝ ισοσκέλιση του ισολογισμού της θα επιτύχει φέτος στην Ευρώπη ή θα πάει ακόμη καλύτερα η General Motors Corp., η οποία εμφάνισε πέντε συνεχόμενα τρίμηνα ζημίες, μετά την παρουσίαση νέων μοντέλων, σε συνδυασμό με την περικοπή 12.000 θέσεων εργασίας.

«Ελπίζουμε να δούμε βελτιώσεις από οικονομικής πλευράς, αλλά αυτός είναι ένας δρόμος που χρειάζεται περισσότερα από δύο βήματα», ανέφερε ο ανώτατος εκτελεστικός της διευθυντής, Rick Wagoner, μιλώντας στο Σαλόνι Αυτοκινήτου στη Γενεύη.

Η GM, της οποίας οι δραστηριότητες στον τομέα αυτοκινήτων της Βορείου Αμερικής είναι επίσης μη κερδοφόρες, πρέπει να αγωνιστεί να κερδίσει πελάτες, καθώς η Volkswagen AG, η PSA Peugeot και η Toyota Motor Co. παρουσίασαν μικρότερα και πιο ελκυστικά μοντέλα, όπως το Toyota Yaris και το VW Golf. Το σκέλος της GM περιόρισε τις ζημίες στην περιφέρεια πέρυσι, στα 375 εκατ. δολ., από 742 εκατ. δολάρια.

Ο Wagoner προσπαθεί να κερδίσει πάλι πελάτες στις ΗΠΑ με μοντέλα όπως το ανασχεδιασμένο Chevrolet Tahoe και το ανακαινισμένο Chevy Impala sedan. Στην Ευρώπη η εταιρεία βασίζεται στα μοντέλα Chevy, που κατασκευάζονται στην Κορέα, για να αυξήσει τις πωλήσεις.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα