Η αβεβαιότητα του Brexit ρίχνει τη στερλίνα σε ναδίρ τριμήνου

Τετάρτη, 15 Μαΐου 2019 18:51
UPD:19:02
REUTERS/DADO RUVIC

Οι επενδυτές εγκαταλείπουν τη στερλίνα και οι fund managers χάνουν την εμπιστοσύνη τους ότι θα βρεθεί άμεσα μια λύση στο αδιέξοδο του Brexit, με αποτέλεσμα τη βουτιά του βρετανικού νομίσματος σε ναδίρ τριμήνου.

Η στερλίνα υποχώρησε ενδοσυνεδριακά στο 1,2943 έναντι του δολαρίου, στα χαμηλότερα επίπεδα από τις 15 Φεβρουαρίου, ενώ έχανε έδαφος και έναντι του ευρώ. Στη διάρκεια του Μαϊου, η στερλίνα έχει απωλέσει περισσότερο από το 1% της αξίας της, σημειώνοντας τις χειρότερες επιδόσεις μεταξύ των νομισμάτων από τις ανεπτυγμένες οικονομίες, καθώς η αγορά δεν έχει ακόμη πεισθεί ότι η Βρετανίδα πρωθυπουργός, Τερέζα Μέι, θα καταφέρει να πείσει το Κοινοβούλιο να εγκρίνει τη συμφωνία για το Βrexit στην ψηφοφορία του επομένου μηνός.

Eπενδυτικοί οίκοι, όπως  η BlueBay Asset Management σορτάρουν τη στερλίνα και τα βρετανικά κρατικά ομόλογα, ενώ η UBS Wealth Management αποφεύγει το βρετανικό κρατικό χρέος. Σε επί τα χείρω αναθεώρηση των συστάσεών της για τη στερλίνα προχώρησε και η Nomura International, 

Οι επιδόσεις της στερλίνας τον Μάιο έρχονται σε αντίθεση με την δυναμική εκκίνηση στις αρχές του έτους, που εμφάνιζε τα ισχυρότερα κέρδη μεταξύ των νομισμάτων από τις χώρες του G10.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα