Νέα πρόκληση Σαλβίνι -Οι δημοσιονομικοί κανόνες κάνουν την Ευρώπη να λιμοκτονεί

Τετάρτη, 15 Μαΐου 2019 17:01
UPD:17:03
REUTERS/ALESSANDRO BIANCHI

Νέα «πυρά» Σαλβίνι εναντίον των Βρυξελλών, με τον αντιπρόεδρο της ιταλικής κυβέρνησης να χαρακτηρίζει καταστροφικούς τους δημοσιονομικούς κανόνες της Ε.Ε., καθώς κάνουν την ευρωπαϊκή ήπειρο να λιμοκτονεί. Οι «κορόνες» Σαλβίνι φουντώνουν τις ανησυχίες για επανάληψη του μπρα-ντε-φερ μεταξύ Ρώμης και Βρυξελλών, ανησυχίες που στρέφουν τους επενδυτές μακριά από ιταλικές μετοχές και ομόλογα.

«Εάν οι ευρωπαϊκοί κανόνες κάνουν την Γηραιά Ήπειρο να λιμοκτονεί, τότε αυτοί οι κανόνες πρέπει να αλλάξουν», δήλωσε ο κ. Σαλβίνι ενώπιον δημοσιογράφων, στο περιθώριο συνάντησης με επιχειρηματίες στη Ρώμη. Οι νέες δηλώσεις διατυπώνονται μία ημέρα αφότου ο Σαλβίνι τρόμαξε τις αγορές, διαμηνύοντας ότι η ιταλική κυβέρνηση είναι έτοιμη να παραβεί τους δημοσιονομικούς κανόνες της Ε.Ε. για τη μείωση του ελλείμματος και του δημοσίου χρέους, στις προσπάθειες για την τόνωση της απασχόλησης και της μείωσης της ανεργίας.

Ο ίδιος πάντως, δήλωσε ότι δεν ανησυχεί για το γεγονός ότι οι δηλώσεις του εκτοξεύουν  τις αποδόσεις των ιταλικών κρατικών ομολόγων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα