Alibaba: Αύξησε 51% τα έσοδα, υπερ-τριπλασίασε τα κέρδη στο τρίμηνο

Προβλέπει χαμηλότερες ταχύτητες για την επόμενη χρήση
Τετάρτη, 15 Μαΐου 2019 15:27
UPD:15:31
REUTERS/© Chance Chan / Reuters

Εντυπωσιακές επιδόσεις εμφάνισε για ακόμη ένα τρίμηνο η Alibaba. Ωστόσο ο κινεζικός κολοσσός ηλεκτρονικού εμπορίου αναγνώρισε πως η ανάπτυξή του κατά την επόμενη χρήση θα συνεχιστεί με βραδύτερους ρυθμούς. 

Σύμφωνα με τις οικονομικές καταστάσεις, που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα, η Alibaba είδε τις πωλήσεις της να αυξάνονται 51% τόσο το τέταρτο τρίμηνο χρήσης όσο και συνολικά στο έτος. Για το νέο έτος προβλέπει σε ελαφρώς λιγότερο δυναμική άνοδο των εσόδων της, κατά 33% 

Τα έσοδα τετάρτου τριμήνου ανήλθαν συγκεκριμένα στα 93,5 δισ. γιουάν (13,6 δισ. δολάρια) υπερβαίνοντας τις προσδοκίες για 91,5 δισ. γιουάν. Τα καθαρά κέρδη υπερτριπλασιάστηκαν στα 25,83 τρισ. γιουάν- αν και σε μεγάλο βαθμό αυτό οφείλεται σε εφάπαξ οφέλη. 

Αν και η Alibaba επιχειρεί να διαφοροποιήσει τις δραστηριότητές της, μπαίνοντας και σε χώρους όπως αυτός του υπολογιστικού νέφους (cloud computing), εξακολουθεί να εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον πυρήνα της επιχείρησης, που είναι το ηλεκτρονικό εμπόριο. Σε αυτόν κυριαρχεί στην τεράστια κινεζική αγορά. 

naftemporiki.gr 

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα