Χρηματιστήριο Αθηνών: Με μικρή άνοδο πάνω από τις 730 μονάδες

Τετάρτη, 15 Μαΐου 2019 14:46
UPD:14:46
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ελαφρά ανοδικές τάσεις παρουσιάζει το Χρηματιστήριο Αθηνών.

Παρά την διάθεση των αγοραστών να πάρουν το πάνω χέρι στις συναλλαγές, τα κέρδη είναι σχετικά περιορισμένα, καθώς η πτώση στις ευρωπαϊκές αγορές- απόρροια των επίμονων εμπορικών αντιπαράθεσεων- αλλά και οι επίμονες ανησυχίες για την αντίδραση των πιστωτών στις προεκλογικές εξαγγελίες της κυβέρνησης, βάζουν φρένο στην ανάκαμψη. 

Σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέα μέτρα ελάφρυνσης, παρά το χθεσινό σχόλιο Ευρωπαίου αξιωματούχου ότι αυτό θα μπορούσε να δημιουργήσει πρόωρα στο πράσινο φως από κοινοβούλια κρατών- μελών για την πρόωρη αποπληρωμή δανείων του ΔΝΤ. Καμπανάκι χτύπησε σήμερα και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννης Στουρνάρας. 

Υπό τις συνθήκες αυτές στις 14:30 το μεσημέρι ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,56% στις 736,14 μονάδες με την αξία συναλλαγών να ανέρχεται στα 24,74 εκατ ευρώ.

Την υψηλότερη ανοδική πορεία εμφανίζουν οι δείκτες τροφίμων και ποτών (+1,24%) και ακολουθούν ο τραπεζικός κλάδος (+0,90%), και ακίνητης περιουσίας ( +0,68%)

Αντίστοιχα, κάμψη εμφανίζει οι δείκτες βιομηχανίας (-1,34%), πετρελαίου και αερίου (-0,78%) και τεχνολογίας (-0,42%)

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα