Γερμανία: Κύμα εφόδων σε τράπεζες, εταιρείες, κατοικίες για υπόθεση βρώμικου χρήματος

Τετάρτη, 15 Μαΐου 2019 13:46
UPD:13:57
EPA/MARC MUELLER

Φωτογραφία αρχείου.

Κύμα εφόδων από άνδρες των εισαγγγελικών αρχών της Φραγκφούρτης πυροδότησε σήμερα μία έρευνα για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, που φαίνεται να έχει στο επίκεντρό της και την Deutsche Bank. 

Οι αρχές έβαλαν στο στόχαστρο τις κατοικίες οχτώ εύπορων ιδιωτών, για τους οποίους υπάρχουν υποψίες ότι έκρυβαν χρήματα σε offshore εταιρείες. 

Παράλληλα πραγματοποιήθηκαν έφοδοι σε γραφεία 11 τραπεζών, τεσσάρων φορολογικών συμβούλων και έξι εταιρειών διαχείρισης ενεργητικού. Οι αρχές δεν πρσδιόρισαν την ταυτότητα των ατόμων ή των εταιρειών. Ανέφεραν ότι θα αποκαλύψουν περισσότερες πληροφορίςε, όταν οι έφοδοι ολοκληρωθούν.

Η υπόθεση συνδέεται με τις έρευνες για την Deutsche Bank, που πραγματοποιήθηκαν τον Νοέμβριο, ύστερα από αποκαλύψεις των λεγόμενων Panama Papers και εστιάζουν σε πρώτη μονάδα της τράπεζας στις βρετανικές Παρθένους Νήσους, που μόνο το 2016 διαχειρίστηκε ποσά ύψους 311 εκατ. ευρώ. 

Η Deutsche Bank είναι μία εκ των επιχειρήσεων, που βρίσκονται στο στόχαστρο των ερευνών σύμφωνα με το Bloomberg, που επικαλείται πηγή με γνώση του ζητήματος. Εκπρόσωπος της γερμανικής τράπεζας δεν ήταν άμεσα διαθέσιμος για σχόλιο. 

Πηγή: Bloomberg



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα