Ψαλίδι στο μέρισμα από τη Vodafone λόγω μείωσης εσόδων

Τρίτη, 14 Μαΐου 2019 18:18
UPD:18:19
EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ζημίες εμφάνισε η Vodafone για το οικονομικό έτος που ολοκληρώθηκε στα τέλη Μαρτίου, με τον βρετανικό όμιλο τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών να ανακοινώνει για πρώτη φορά μείωση του μερίσματος προς τους μετόχους.
Η μείωση του μερίσματος στα 9 σεντς του ευρώ, από 15,07 σεντς έρχεται σε αντίθεση με τη δέσμευση του Νοεμβρίου από τον διευθύνοντα σύμβουλο, Νικ Ριντ, για τη διατήρηση του μερίσματος -ενός από τα υψηλότερα στη Βρετανία. Η εταιρεία άρχισε να καταβάλει μερίσματα στη δεκαετία του '90, με τη συνολική τους αξία να ανέρχεται στα 3,5 δισ. ευρώ ετησίως.
Η Vodafone ανακοίνωσε λειτουργικές ζημίες 951 εκατ. ευρώ για το οικονομικό έτος έως τα τέλη Μαρτίου, με έσοδα ύψους 43,7 δισ. ευρώ, μειωμένα κατά 6,2%.
Η μείωση της αξίας των επενδύσεών της σε Ισπανία και Ρουμανία είναι ένας από τους λόγους που η εταιρεία εμφάνισε ζημίες.
Για το οικονομικό έτος 2020, η εταιρεία -ο δεύτερος μεγαλύτερος οperator κινητής τηλεφωνίας στον κόσμο- αναμένει κέρδη μεταξύ 13,8 και 14,2 δισ. ευρώ. Παράλληλα, ανακοίνωσε τα σχέδιά της για την έναρξη του δικτύου 5G σε επτά βρετανικές πόλεις το καλοκαίρι, καθώς και υπηρεσίες 5G roaming σε Ηνωμένο Βασίλειο, Ιταλία, Ισπανία και Γερμανία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα