Φ. Κουρμούσης: Άμεσα η λειτουργία της πλατφόρμας για τις 120 δόσεις

Τρίτη, 14 Μαΐου 2019 14:38
UPD:14:53
Eurokinissi/ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Η πλατφόρμα για τη  ρύθμιση των 120 δόσεων θα λειτουργήσει άμεσα μετά τη ψήφιση της -πιθανότατα από την ερχόμενη εβδομάδα- ανέφερε ο ειδικός γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους.

Η πλατφόρμα για τη  ρύθμιση των 120 δόσεων θα λειτουργήσει άμεσα μετά τη ψήφιση της -πιθανότατα από την ερχόμενη εβδομάδα- ανέφερε ο ειδικός γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, Φώτης Κουρμούσης, μιλώντας στη χθεσινή συνεδρίαση του δ.σ. του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

Ο ίδιος σημείωσε ότι έχει λυθεί το θέμα της έγκρισης από τους θεσμούς και διαβεβαίωσε ότι γίνεται προσπάθεια να αυξηθούν οι δόσεις αποπληρωμής -ίσως να φτάσουν τις 24- για τα νομικά πρόσωπα, ενώ για τα χρέη του 2019 είπε ότι δεν μπορούν να ενταχθούν στις ρυθμίσεις, γιατί κάτι τέτοιο αντιβαίνει ευρωπαϊκή οδηγία, σύμφωνα με την οποία δεν ρυθμίζονται τρέχουσες οφειλές.

Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Κουρμούσης σημείωσε ακόμη ότι η πλατφόρμα για την α' κατοικία αναμένεται να ανοίξει στο τέλος Ιουνίου.

Για τον Εξωδικαστικό Μηχανισμός, ο ειδικός γραμματέας ανέφερε ότι έχουν ενταχθεί 7.000 οφειλέτες και έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία για τους 2.000, ενώ για όσους οφείλουν έως 20.000 ευρώ και για τους οποίους δεν έχει ανοίξει ακόμα η πλατφόρμα, υποστήριξε ότι είναι καλύτερο να υπαχθούν στη ρύθμιση των 120 δόσεων.

Τέλος, μιλώντας για το ύψος του ιδιωτικού χρέους το οποίο σήμερα εκτιμάται σε περίπου 300 δισ. ευρώ, ο κ. Κουρμούσης ανέφερε ότι μεγάλο μέρος του είναι πλασματικό καθώς αφορά πολύ παλιές οφειλές.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα