Bρετανία: Στα χαμηλότερα επίπεδα από το 1974 η ανεργία

Τρίτη, 14 Μαΐου 2019 12:35
UPD:12:37
REUTERS/HANNAH MCKAY

Στο 3,8%, τα χαμηλότερα επίπεδα από τα τέλη του 1974, υποχώρησε το ποσοστό της ανεργίας στη Βρετανία το πρώτο τρίμηνο του 2019. Σε μία ένδειξη της «υγείας» της βρετανικής αγοράς εργασίας, που δεν επηρεάζεται ούτε από την αβεβαιότητα για το Brexit, η ανεργία στη χώρα βρίσκεται σε διαρκή πτώση εδώ και πέντε χρόνια. 

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι η Βρετανία είναι από τις χώρες, στις οποίες δεν καταγράφεται «ψαλίδα» ανάμεσα στα δύο φύλα. Μάλιστα ενώ το ποσοστό των ανδρών είναι στο 3,9%, το χαμηλότερο από το διάστημα Μαρτίου- Μαΐου 1975, για τις γυναίκες είναι στο 3,7% και συνιστά ιστορικό ναδίρ. 

Τα στοιχεία της βρετανικής στατιστικής υπηρεσίας (ONS) για το διάστημα Ιανουαρίου- Μαρτίου 2019 έδειξαν ότι οι απασχολούμενοι ηλικίας άνω των 16 ετών στη χώρα ήταν 32,70 εκατομμύρια, αυξημένοι κατά 354.000 σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα. Οι μέσες εβδομαδιαίες απολαβές (εξαιρουμένων των μπόνους) ήταν επίσης αυξημένες κατά 3,3%. 

Αναλυτές σχολίαζαν στο BBC πως τα δεδομένα αυτά αποκαλύπτουν μία απροσδόκητη «ανθεκτικότητα», παρά τους πολλαπλούς πονοκεφάλους, που έχει να αντιμετωπίσει αυτή τη στιγμή η βρετανική οικονομία, από το Brexit και το χάος στο πολιτικό σκηνικό έως τις εμπορικές αντιπαραθέσεις και την επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας. 

naftemporiki.gr 

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα