Κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά

Τετάρτη, 01 Μαρτίου 2006 17:44

Κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ αποτελούμενο από την γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου Βαγγέλη Παπαχρήστο, τον αναπληρωτή συντονιστή του Τομέα Ανάπτυξης Χρήστο Πρωτόπαπα και τον γραμματέα του Τομέα Ανάπτυξης Γιάννη Μανιάτη, επισκέφθηκε σήμερα τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά και συναντήθηκε με το σωματείο των εργαζομένων.

Πριν από τη συνάντηση δημιουργήθηκε ένταση καθώς η διοίκηση των ναυπηγείων απαγόρευσε την είσοδο των μέσων μαζικής ενημέρωσης στο χώρο. Η κ. Ξενογιαννακοπούλου δήλωσε ότι αυτό είναι απαράδεκτο γεγονός που πλήττει και περιορίζει κατοχυρωμένα συνδικαλιστικά δικαιώματα. Οπως επισήμανε, «όταν ένα πολιτικό κόμμα έρχεται να συναντήσει τους εργαζόμενους, να κάνει κοινωνικό διάλογο με μια επιχείρηση, με μια σημαντική επιχείρηση για την ελληνική οικονομία, για τις προοπτικές της, για τα προβλήματα της, είναι απαράδεκτο να τίθενται τέτοια εμπόδια στην ενημέρωση των πολιτών, γιατί περί αυτού πρόκειται -για έναν περιορισμό του δημοκρατικού δικαιώματος του πολιτικού και κοινωνικού διαλόγου, της δημοκρατικής ενημέρωσης των πολιτών».

Μεταξύ άλλων η γραμματέας του ΠΑΣΟΚ δήλωσε μετά το τέλος της συνάντησης: «Πιστεύουμε ότι ο δρόμος για την ανταγωνιστικότητα και την ανάπτυξη της χώρας μας δεν περνά μέσα από τη μονόπλευρη και αυταρχική επίθεση στους εργαζόμενους, δεν περνά μέσα από το να καταστήσουμε τη χώρα μας χώρα φθηνής εργασίας και αυτό ως αντίληψη είναι κοινωνικά άδικο και οικονομικά αδιέξοδο. Περνά μέσα από τη συνεχή αναβάθμιση των εργαζομένων, μέσα από την εκπαίδευση, την κατάρτιση, την ενίσχυση της υγιούς επιχειρηματικότητας, μέσα από μια συνολική προοπτική, ένα σχέδιο στρατηγικής για την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή της χώρας μας».

«Ηρθαμε με θετική διάθεση να συζητήσουμε τα προβλήματα και τις προοπτικές ενός κλάδου, όπως είναι ο ναυπηγικός κλάδος, ενός κλάδου πολύ σημαντικού για την ελληνική οικονομία, που πιστεύουμε ότι έχει πολλές προοπτικές. Ηρθαμε για να συμβάλουμε προκειμένου να βρεθούν λύσεις», πρόσθεσε η κ. Ξενογιαννακοπούλου, καλώντας παράλληλα την κυβέρνηση και τους αρμόδιους υπουργούς να πάρουν θέση και να μην τηρούν στάση «Πόντιου Πιλάτου» απέναντι στα σημαντικά προβλήματα της ναυπηγικής βιομηχανίας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα