To στοίχημα της Τotal Eren στην ελληνική αγορά ΑΠΕ

Δευτέρα, 13 Μαΐου 2019 18:31
UPD:18:35
EPA/IAN LANGSDON

Καρπούς απέδωσε το στοίχημα της Total Eren στην ελληνική αγορά ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, Ντέιβιντ Κορτσία, να τολμά να επενδύσει νωρίς σε στοχευμένες αγορές -μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα- προλαμβάνοντας τις κινήσεις των υπολοίπων ανταγωνιστών.

Καθώς η Total Eren συνεχίζει να αναπτύσσεται με ρυθμούς ταχύτερους των αρχικών προσδοκιών, αναμένεται έως το 2022 να υπερβεί το στόχο για συνολική εγκατεστημένη ισχύ ηλιακής, αιολικής και υδροηλεκτρικής ενέργειας 3,6 gigawatts, από 2,2 GW σήμερα, όπως δήλωσε στο Reuters ο κ. Κορτσία.

Στοιχηματίζοντας το 2012 ότι η Ελλάδα θα ξεπεράσει την κρίση, η Eren ανέπτυξε ένα από τα πρώτα της projects, σε μια εποχή που πολλοί επενδυτές εγκατέλειπαν την ελληνική αγορά, καθώς η πρόσβαση σε χρηματοδότηση είχε καταστεί σχεδόν αδύνατη. «Πήραμε το ρίσκο να εισέλθουμε όταν οι άλλοι αποχωρούσαν», αναφέρει ο κ. Κορτσία. «Αναπτύξαμε πρώτα κάποια αιολικά πάρκα. Δεν υπήρχε διαθέσιμη τραπεζική χρηματοδότηση, οπότε το κάναμε με δικά μας κεφάλαια. Και στη συνέχεια αναπτύξαμε onshore αιολικά πάρκα», προσθέτει. 

Η εταιρεία διαθέτει αιολικά και ηλιακά πάρκα στην Ελλάδα συνολικής εγκατεστημένης ισχύος 250 ΜW, με 40 MW υπό κατασκευή και 300 MW στα σκαριά.

Η Εren ιδρύθηκε το 2012 από τον Έλληνα επιχειρηματία Πάρη Μουράτογλου. Η Total εισήλθε το 2017, δαπανώντας 237,5 εκατ. ευρώ για την απόκτηση συμμετοχής 23% στην Eren και με επιλογή να αποκτήσει τον πλήρη έλεγχο το 2022. Προσφάτως αύξησε το μερίδιό της στο 30% έπειτα από αύξηση κεφαλαίου, για να χρηματοδοτήσει την εξαγορά της NovEnergia από την Total Eren.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα