Ινδονησία: 2 δισ. δολ. από τη μεγαλύτερη πώληση χρέους

Πέμπτη, 02 Μαρτίου 2006 08:04

ΣΧΕΔΙΑ να αντλήσει 2 δισ. δολ. κατά τη μεγαλύτερη πώληση χρέους στο εξωτερικό, κάνει η Ινδονησία, αξιοποιώντας το πλεονέκτημα της μείωσης του κόστους δανεισμού, μετά την επιτυχία της κυβέρνησης να αναχαιτίσει την πτώση του εθνικού νομίσματος της χώρας, της ρουπίας.

Η μεγαλύτερη οικονομία της Νοτιο-Ανατολικής Ασίας, σχεδιάζει να πουλήσει ομόλογα ύψους 1 δισ. δολ., που λήγουν το 2017 και ομόλογα 1 δισ. δολ. λήξης του 2035, σύμφωνα με ανακοίνωση που εστάλη μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προς τους επενδυτές, σύμφωνα με έναν από τους διαχειριστές της πώλησης.

Η Ινδονησία θα τιμολογήσει σήμερα στη Ν. Υόρκη τα ομόλογα σε δολάρια, που λήγουν το 2017 με απόδοση 7%, σύμφωνα με την ανακοίνωση. Και τα ομόλογα σε δολάρια που λήγουν το 2035 με απόδοση 7,375%.

Τα ομόλογα αναμένεται να έχουν ζήτηση μετά τη μείωση των επιδοτήσεων των καυσίμων και τα υψηλότερα βασικά επιτόκια δανεισμού που επανέφεραν την εμπιστοσύνη στην ικανότητα της κυβέρνησης να εμμείνει στους στόχους του προϋπολογισμού. Η ρουπία, η οποία υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα τεσσάρων ετών τον Αύγουστο, καθώς ανησυχία επικράτησε για τις τιμές των καυσίμων, έχει φέτος τη δεύτερη καλύτερη επίδοση μεταξύ των λοιπών νομισμάτων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα