Τι περιλαμβάνει η δεσμευτική προσφορά για την ΕΒΖ

Από τον επικεφαλής του fund «Innovation Brain», Lukas Fecker - Από 50 έως 60 εκατ. το τίμημα
Παρασκευή, 10 Μαΐου 2019 13:27
UPD:13:27
Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Από την έντυπη έκδοση

Της Βάσως Βεγίρη
[email protected]

Στην κατάθεση δεσμευτικής προσφοράς για την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης προχώρησε ο επικεφαλής του fund «Innovation Brain», Lukas Fecker και βρίσκονται ήδη σε πλήρη εξέλιξη διαβουλεύσεις επί αυτής με την Τράπεζα Πειραιώς.

Την κατάθεση της δεσμευτικής προσφοράς επιβεβαίωσαν στη «Ν» κύκλοι του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, ενώ η αρχική πληροφορία προήλθε από δηλώσεις του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αραχωβίτη από τον Έβρο, περί κατάθεσης δεσμευτικής προσφοράς από τον κ. Fecker, που προβλέπει λειτουργία του εργοστασίου της Ορεστιάδας. Το ύψος της προσφοράς δεν έχει γνωστοποιηθεί, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να είναι κοντά σε εκείνο που είχε προτείνει αρχικά το fund, δηλαδή πρέπει να είναι πάνω από 50 εκατ. ευρώ και μέχρι 60.

Υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος ο κ. Fecker από το 2018 ακόμη και από την πρώτη απόπειρα εισόδου στην ΕΒΖ, που δεν ολοκληρώθηκε, έχει προαναγγείλει την πρόθεσή του να προχωρήσει σε πρόσθετη μεγάλη επένδυση στην ΕΒΖ σε βάθος χρόνου, πέραν του τιμήματος.Σύμφωνα με την ίδια πηγή, έχουν ήδη ξεκινήσει οι διαπραγματεύσεις επί της προσφοράς του επενδυτή με την Τράπεζα Πειραιώς, η οποία σημειωτέον φέρεται να υπήρξε ιδιαίτερα επίμονη στην παροχή συγκεκριμένων αποδείξεων από το fund για τα κεφάλαια, τις δυνατότητες και τα σχέδιά του, και όχι μόνο για την αυτονόητη κατάθεση proof of funds.

Το υπουργείο Ανάπτυξης

Στόχος του υπουργείου Ανάπτυξης, όπως έχει ήδη δημοσιεύσει η «Ν» και επιβεβαιώνεται εκ νέου, είναι να αντικατασταθεί το πλάνο εξυγίανσης της ΕΒΖ από την Τράπεζα Πειραιώς, που έχει καταθέσει η ΕΒΖ μαζί με την αίτησή της για υπαγωγή στα άρθρα 106 β-δ του πτωχευτικού κώδικα και η οποία συζητείται στο δικαστήριο στις 10 Ιουνίου, με άλλο πλάνο εξυγίανσης από τον επενδυτή. «Γι’ αυτό τρέχουμε» δήλωσαν κύκλοι του υπουργείου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα