Είσοδος της Metro στην κυπριακή αγορά

Επένδυση 10 εκατ. στο χονδρεμπόριο
Παρασκευή, 10 Μαΐου 2019 11:19

Εκτός των ελληνικών συνόρων επεκτείνει τη δραστηριότητά της η Metro AEBE.

Από την έντυπη έκδοση

Της Δανάης Αλεξάκη
[email protected]

Εκτός των ελληνικών συνόρων επεκτείνει τη δραστηριότητά της η Metro AEBE, η οποία εισέρχεται στην κυπριακή αγορά της οργανωμένης χονδρικής μέσω της νέας θυγατρικής εταιρείας MCC Best Value Ltd. 

Όπως γνωστοποιήθηκε χθες η εταιρεία εισέρχεται στην κυπριακή αγορά με το μοντέλο χονδρικής πώλησης για επαγγελματίες στα πρότυπα των Metro Cash & Carry, ενώ το χρονοδιάγραμμα θέλει την έναρξη της λειτουργίας του πρώτου καταστήματος με την επωνυμία «Best Value για επαγγελματίες» στη Λεμεσό έως το τέλος του 2019. 

Η επένδυση για το «Best Value για επαγγελματίες» αγγίζει το ποσό των 10 εκατ. ευρώ και όπως επισημαίνει η εταιρεία «αποτελεί σταθμό για τη Metro AEBE, καθώς είναι η πρώτη επιχειρηματική δραστηριότητα της εταιρείας εκτός ελληνικών συνόρων».

«Υπερπλήρης η λιανική»

Το «ντεμπούτο» της Metro επί κυπριακού εδάφους στο κανάλι των cash and carry δεν αποτελεί προπομπό για πιθανή είσοδο της εταιρείας και το κανάλι της λιανικής τροφίμων. Όπως σημειώνουν στη «Ν» πηγές προσκείμενες στη Metro «η αγορά της οργανωμένης λιανικής στην Κύπρο είναι υπερπλήρης και σε αυτό το επίπεδο δεν υπάρχει κάποια ευκαιρία για τη δραστηριοποίηση και σε αυτό το κομμάτι». 

Επί του παρόντος το ενδιαφέρον στρέφεται στο πώς θα «τρέξει» το νέο κατάστημα της χονδρικής προκειμένου να σχεδιαστούν και περαιτέρω κινήσεις διεύρυνσης του δικτύου της MCC Best Value. Και σε αυτό το πεδίο ωστόσο οι σχεδιασμοί αφορούν περιορισμένο αριθμό καταστημάτων, ενδεχομένως 2 ή 3, για τη Μεγαλόνησο. 

Σε ό,τι αφορά το πρώτο cash and carry θα εξυπηρετεί αυστηρά επαγγελματίες, τόσο από τον κλάδο της μεταπώλησης, όσο και από τον κλάδο της μαζικής εστίασης και Ho.Re.Ca. Οι χώροι πώλησης θα εκτείνονται σε 2.500 τ.μ., ενώ θα χρησιμοποιούνται επιπλέον αποθηκευτικοί χώροι 2.000 τετραγωνικών μέτρων. Θα περιλαμβάνει περισσότερα από 3.000 τ.μ. χώρων στάθμευσης (υπόγειων και ισόγειων), με ειδική πρόβλεψη πρόσβασης για ΑμεΑ.

«Πρόκειται για ένα μοντέλο πώλησης που έλειπε από την αγορά του νησιού και τα ανταγωνιστικά του πλεονεκτήματα θα αναγνωριστούν σύντομα από τους πελάτες του. Η περιοχή της Λεμεσού επιλέχθηκε στρατηγικά από τη Metro AEBE, καθώς αποτελεί σημαντικό τουριστικό κέντρο με έντονη εμπορική δραστηριότητα», αναφέρει η εταιρεία προσθέτοντας ότι το «Best Value για επαγγελματίες» θα φτάσει σταδιακά να απασχολεί έως 80 εργαζόμενους, κυρίως Κυπρίους. «Βασική προτεραιότητα για την εταιρεία αποτελεί η υποστήριξη τοπικών παραγωγών, προμηθευτών και αντιπροσώπων και η συνεργασία μαζί τους, καθώς και η ανάδειξη και προώθηση των τοπικών προϊόντων», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα