San Miguel: 3,3% υψηλότερα κέρδη το 2005

Παρασκευή, 03 Μαρτίου 2006 11:39

ΑΥΞΗΣΗ 3,3% σημείωσαν πέρυσι τα καθαρά κέρδη της San Miguel Corp., η μεγαλύτερη εταιρεία τροφίμων και ποτών των Φιλιππίνων, αποτέλεσμα των υψηλότερων πωλήσεων.

Τα καθαρά κέρδη ανήλθαν στα 9,15 δισ. πέσος (179 εκατ. δολ.) από 8,86 δισ. πέσος, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας που εδρεύει στη Μανίλα. Τα στοιχεία του 2004 αναθεωρήθηκαν για τις αλλαγές των λογιστικών κανόνων υπολογισμού, ανέφερε η εταιρεία. Η San Miguel, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις επτά οικονομικών αναλυτών που ρωτήθηκαν από την Thomson Financial, θα εμφάνισε κέρδη 7,47 δισ. πέσος.

Οι πωλήσεις της αυξήθηκαν 30%, φθάνοντας στα 226,9 δισ. πέσος, με το μερίδιο από τις δραστηριότητές της στο εξωτερικό να διπλασιάζεται στο 35%, σύμφωνα με την εταιρεία.

Οι μετοχές Class A της San Miguel, τις οποίες κατέχουν Φιλιππινέζοι, σημείωσαν απώλειες 0,8% κατά το κλείσιμο του Χρηματιστηρίου στη Μανίλα. Οι μετοχές Class B που δεν έχουν περιορισμούς σε θέματα κυριότητας, παρέμειναν αμετάβλητες στα 83,50 πέσος η μία.

Η εταιρεία θα έχει συνάντηση με τους αναλυτές για τα κέρδη της, τα οποία ανακοινώθηκαν μετά το κλείσιμο του Χρηματιστηρίου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα