Nomura: Διπλάσιο μέρισμα μετά τα κέρδη ρεκόρ

Παρασκευή, 03 Μαρτίου 2006 12:12

ΥΠΕΡΔΙΠΛΑΣΙΟ μέρισμα, μετά το ράλι των μετοχών το τρίτο τρίμηνο που αύξησαν τα κέρδη της περισσότερο από τέσσερις φορές, ανακοίνωσε ότι θα διανείμει η μεγαλύτερη χρηματιστηριακή φίρμα της Ιαπωνίας, Nomura Holdings Inc.

Η εταιρεία θα καταβάλει στους επενδυτές 36 γιέν ανά μετοχή για το δεύτερο εξάμηνο της χρήσης και για το σύνολο της χρήσης 48 γιέν, έναντι με 20 γιέν που είχε διανείμει την προηγούμενη από την τελευταία χρήση, σύμφωνα με ανακοίνωσή της στο Χρηματιστήριο του Τόκυο. Αυτό, θα ωθήσει την απόδοση του μερίσματος στο 2,2% διπλάσιο του μέσου όρου των μετοχών της στην Ιαπωνία.

Τα υψηλότερα μερίσματα ενδέχεται να βοηθήσουν τις μετοχές της Nomura που εδρεύει στο Τόκυο και υποχώρησαν 1,5% τα πέντε τελευταία χρόνια, υστερώντας της ανόδου 25% του δείκτη Topix-Securities Index που αποτελείται από 21 χρηματιστηριακές εταιρείες της Ιαπωνίας.

Τον Ιανουάριο η Nomura ανακοίνωσε ότι τα κέρδη της αναρριχήθηκαν στα 106,5 δισ. γιέν (914 εκατ. δολ.) το τρίμηνο που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου, από 25,1 δισ. γιέν, το προηγούμενο έτος. Τα κέρδη τονώθηκαν από τη μεγαλύτερη τριμηνιαία άνοδο του δείκτη Nikkei 225 μέσα σε μία δεκαετία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα