Διεθνή χρηματιστήρια: Σε χαμηλά πέντε εβδομάδων οι μετοχές

Τετάρτη, 08 Μαΐου 2019 14:10
UPD:14:11
EPA/JUSTIN LANE

Τα «τύμπανα» του εμπορικού πολέμου συνέχισαν να τρομάζουν τα χρηματιστήρια, με τις διεθνείς μετοχές σε χαμηλά σχεδόν πέντε εβδομάδων και τους επενδυτές να στρέφονται στο καταφύγιο των ομολόγων και του ιαπωνικού γιέν, που ενισχύθηκε σε υψηλά έξι εβδομάδων έναντι του δολαρίου.

Αρνητικά πρόσημα στην Ευρώπη, παρά την αρχική άνοδο. Όλοι οι βασικοί δείκτες επέστρεψαν στο κόκκινο, με τον Euro STOXX 600 να καταγράφει ήπιες απώλειες, παραμένοντας σε χαμηλά πολλών εβδομάδων, και τη μεταβλητότητα να αποτελεί το κύριο χαρακτηριστικό της συνεδρίασης.

Πτώση σε Παρίσι και Λονδίνο, με το βλέμμα των επενδυτών στραμμένο στις κρίσιμες εμπορικές συνομιλίες μεταξύ Ουάσιγκτον και Πεκίνου. Στη Φραγκφούρτη, ο δείκτης DAX βρήκε στήριγμα στα θετικά στοιχεία για τη βιομηχανική παραγωγή, με τις γερμανικές μετοχές να πασχίζουν να κρατηθούν σε θετικό έδαφος. Αρνητικά πρόσημα και σε Μιλάνο και Μαδρίτη, με τη νέα κόντρα Βρυξελλών και Ρώμης να πιέζει τις ιταλικές μετοχές.

Είχαν προηγηθεί οι απώλειες στα ασιατικά χρηματιστήρια, με τον δείκτη MCSI Ασίας-Ειρηνικού –εξαιρουμένης της Ιαπωνίας- να κάνει βουτιά 1%,  αγγίζοντας τα χαμηλότερα επίπεδα από τα τέλη Μαρτίου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα