X.A.: Βαθύ κόκκινο στο ταμπλό

Τετάρτη, 08 Μαΐου 2019 13:36
UPD:13:38
SOOC/Nikos Libertas

Βαθύ κόκκινο δείχνει σήμερα το ταμπλό στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με το σύνολο σχεδόν των κλάδων να κινούνται πτωτικά, στον απόηχο των εξαγγελιών για το πακέτο παροχών και ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η τρίτη αξιολόγηση των θεσμών στο πλαίσιο της μεταπρογραμματικής εποπτείας. 

Στο στόχαστρο βρίσκονται οι τράπεζες με τον δείκτης τους να καταγράφει πτώση της τάξης του 1,6% στις 13:25 ώρα Ελλάδος. Την ίδια ώρα ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί 1,22% στις 749,68 μονάδες, με την αξία των συναλλαγών να κινείται στα 23,28 εκατ. ευρώ. 

Ισχυρότατες πιέσεις δέχεται και ο κλάδος εμπορίου που εμφανίζει απώλειες της τάξης του 3%, ενώ με πτώση της τάξης του 1,1% ακολουθούν τα προϊόντα προσωπικής φροντίδας. Στο -1% και ο κλάδος ακίνητης περιουσίας. 

Σε θετικό έδαφος βρίσκεται μόνο ένας κλάδος, αυτός των πρώτων υλών με άνοδο περίπου 0,7%, την ώρα που το υπόλοιπο ταμπλό κοκκινίζει. 

Οι παροχέςόπως σχολιάζει το Reuters δεν είναι σαφές εάν έχουν το πράσινο φως των πιστωτών. Ο Πιέρ Μοσκοβισί άνοιξε πάντως χθες το παράθυρο. Σημείωσε πως όλα βρίσκονται στο τραπέζι και τα σχέδια για παροχές και αφορολόγητο θα μπορούσαν επομένως να περάσουν- αλλά πάντα σε συμφωνία με τους πιστωτές στο πλαίσιο μετα- προγραμματικής εποπτείας. 

Από την πλευρά της η Citi σχολιάζει πως είναι «δεν εκπλήσσει» το γεγονός ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να αξιοποιήσει το υπερπλεόνασμα για την επανεκλογή της. Προσθέτει πάντως ότι εξακολουθεί να εμφανίζει χαμηλότερα ποσοστά έναντι της Νέας Δημοκρατίας στις δημοσκοπήσεις. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα