The Mart: Επένδυση 4 εκατ.

Επέκταση δικτύου με κατάστημα 6.700 τ.μ.
Τετάρτη, 08 Μαΐου 2019 10:06
facebook/ The Mart

Από την έντυπη έκδοση 

Της Δανάης Αλεξάκη
[email protected] 

Κεφάλαια ύψους τουλάχιστον 9,5 εκατ. ευρώ έχει απορροφήσει, μέχρι στιγμής, ο επενδυτικός σχεδιασμός της The Mart, του βραχίονα της χονδρικής του ομίλου Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτη, την περίοδο 2017-2019, με την εταιρεία να προχωρά πρόσφατα στην έναρξη της λειτουργίας ενός ακόμα σημείου πώλησης στα Ιωάννινα. 

Το νέο κατάστημα αποτελεί το 13ο σημείο του δικτύου (μη συμπεριλαμβανομένου του σημείου «Drive in» στην Καλαμάτα) και όπως γνωστοποίησε η εταιρεία αποτελεί επένδυση της τάξεως των 4 εκατ. ευρώ. Αντίστοιχα, όπως έχει ήδη αναφέρει η «Ν» σε παλαιότερο δημοσίευμα (φ. 25/9/ 2018), περί τα 5,5 εκατ. ευρώ κατευθύνθηκαν στη δημιουργία του νέου καταστήματος στα Χανιά, που λειτούργησε τον Ιούνιο του 2017, καθώς και στη μετατροπή καταστήματος πρώην «Μαρινόπουλος» στην Αργυρούπολη σε κατάστημα cash & carry που πραγματοποιήθηκε το ίδιο έτος. Σημαντικό μέρος των εν λόγω κεφαλαίων κατευθύνθηκε επίσης σε περαιτέρω αναπτυξιακές κινήσεις, όπως π.χ. στην ενίσχυση του στόλου των φορτηγών, στον εμπλουτισμό του χαρτοφυλακίου των private label προϊόντων το οποίο για τη χονδρική περιλαμβάνει περί τους 3.500 κωδικούς, ενώ παράλληλα η The Mart προχώρησε στην αναβάθμιση του συστήματος μηχανογράφησης. Επίσης στις αρχές τις φετινής χρονιάς ενεργοποίησε και το ηλεκτρονικό της κατάστημα, που αποτελεί το πρώτο αποκλειστικά Business to Business e-shop.

Το νέο κατάστημα στα Ιωάννινα, το οποίο διαθέτει συνολικούς χώρους 6.700 τ.μ., βρίσκεται ανάμεσα στους δύο βασικούς οδικούς άξονες της Βορείου Ελλάδας, την Ιωνία και την Εγνατία Οδό. Έχει έτσι τη δυνατότητα να εξυπηρετήσει αποτελεσματικά την ευρύτερη περιοχή του νομού Ιωαννίνων και των γειτονικών νομών), αλλά και τα νησιά του Ιονίου, ενώ απασχολεί 100 εργαζόμενους. Αναφορικά με το ενδεχόμενο περαιτέρω διεύρυνσης του δικτύου της The Mart, οι πληροφορίες της «Ν» αναφέρουν ότι δεν φέρεται να σχεδιάζεται άμεσα η δημιουργία κάποιου νέου καταστήματος, τουλάχιστον για φέτος.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα