Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: Επιβλήθηκαν πρόστιμα 23.000 ευρώ

Τρίτη, 07 Μαΐου 2019 19:00
UPD:19:01
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Πρόστιμα 23.000 ευρώ επέβαλε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς σε εταιρείες και τραπεζικά ιδρύματα, ενώ παράλληλα προχώρησε και στη διαγραφή μετοχών δυο επιχειρήσεων, μετά από δικό τους αίτημα.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς αποφασίστηκε: 

Η επιβολή προστίμου ύψους 9.000 ευρώ στην «CYPRUS POPULAR BANK PUBLIC Co Ltd» (Υπό Ειδική Διαχείριση), ως καθολική διάδοχο της «MARFIN ΕΓΝΑΤΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ Α.Ε.», για παράβαση διατάξεων κατά την παροχή επενδυτικών υπηρεσιών σε πελάτες της.

Η επιβολή προστίμου ύψους 6.000 ευρώ στην «ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε.», ως διάδοχο της «ΑΤΕ BANK», για παράβαση διατάξεων κατά την παροχή επενδυτικών υπηρεσιών σε πελάτες της.

Η επιβολή προστίμου ύψους 5.000 ευρώ στην «ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε.», ως καθολική διάδοχο της «MILLENNIUM BANK», για παράβαση διατάξεων κατά την παροχή επενδυτικών υπηρεσιών σε πελάτες της.

Η επιβολή προστίμου ύψους 3.000 ευρώ στην εταιρεία «ΚΡΕ.ΚA Α.Ε. λόγω μη σύμφωνης με τα ΔΠΧΑ κατάρτισης των ετήσιων οικονομικών καταστάσεων για τη χρήση 2013.

Επίσης η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αποφάσισε: Τη διαγραφή των μετοχών της εταιρείας «ΝΤΡΟΥΚΦΑΡΜΠΕΝ» από το Χρηματιστήριο Αθηνών, καθώς και της εταιρείας «ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΟΝ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟΝΚΕΝΤΡΟΝ ΑΘΗΝΩΝ ΥΓΕΙΑ» κατόπιν σχετικού αιτήματος των ιδίων των εταιρειών.

naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα