Κόντρα στο αρνητικό ρεύμα το Χρηματιστήριο Αθηνών

Τρίτη, 07 Μαΐου 2019 14:47
UPD:14:48
INTIME NEWS/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Σε τροχιά ελαφράς ανάκαμψης βρίσκεται σήμερα ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών, μετά τη χθεσινή σημαντική πτώση, που ήρθε ως αποτέλεσμα των ευρύτερων αναταράξεων, που πυροδότησε ο Ντόναλντ Τραμπ με την απειλή του για αύξηση των δασμών. Παρά το γεγονός ότι οι ρευστοποιήσεις συνεχίζονται, έστω και με μικρότερη ορμή στα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, στην Αθήνα επιστρέφουν δειλά χαμόγελα. 

Ο Γ.Δ. ενισχύεται 0,3% στις 756,39 μονάδες στις 14:40 μμ, με τις τραπεζικές μετοχές να ανακτούν το αγοραστικό ενδιαφέρον τους. Ο τραπεζικός δείκτης είναι στο +0,8%. Ωστόσο δεν είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής της ημέρας. Οι πρώτες ύλες ανακάμπτουν δυναμικά, με τον δείκτης στο +2,6%, ενώ σημαντικά κέρδη (1,4%) εξασφαλίζουν και οι επιχειρήσεις κοινής ωφελείας. 

Οι περισσότεροι κλάδοι κινούνται ανοδικά, με τις ισχυρότερες να πιέσεις επικεντρώνεται στους κλάδους χημικών, που καταγράφει πτώση 1,7% και πετρελαίου- αερίου, που υποχωρεί 0,7%. Σε αρνητικό έδαφος και ο κλάδος τηλεπικοινωνιών με πτώση 0,6%. 

Η αξία των συναλλαγών προσεγγίζει τα 22 εκατ. ευρώ, με λιγότερο από τρεις ώρες να μένουν για την ολοκλήρωση της συνεδρίασης. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα