Εβδομαδιαία πτώση 5% στη Σοφοκλέους

Παρασκευή, 03 Μαρτίου 2006 17:01
UPD:18:18

ΑΠΩΛΕΙΕΣ για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση κατέγραψε σήμερα ο γενικός δείκτης του Χρηματιστηρίου, ο οποίος έκλεισε στις 4.029,02 μονάδες μειωμένος κατά 0,83%.

Ενδοσυνεδριακά υποχώρησε μέχρι τις 4.023,82 μονάδες, ενώ σε εβδομαδιαία βάση σημείωσε σημαντική πτώση κατά 5,09%.

«Η κόπωση που εμφανίζει η αγορά είναι δικαιολογημένη μετά τη συνεχή άνοδο από τα μέσα Δεκεμβρίου, χωρίς, καμία ουσιαστική διόρθωση και μετά το πρώτο στάδιο δημοσίευσης εταιρικών αποτελεσμάτων έτους», δήλωσε στο Reuters ο Χρήστος Σαμοθράκης, αναλυτής στη Market Χρηματιστηριακή.

«Οι επενδυτές αναμένουν τώρα την δεύτερη φάση. Αν ο γενικός δείκτης σπάσει το ψυχολογικό όριο των 4.000 μονάδων, ίσως οδηγηθεί χαμηλότερα, Ωστόσο, υπάρχει αισιοδοξία για την μεσοπρόθεσμη τάση μετά την ισχυρή κερδοφορία έτους και εν αναμονή της υλοποίησης του κυβερνητικού προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων», πρόσθεσε.

Η συνολική αξία των συναλλαγών υποχώρησε στα 358 εκατ. ευρώ εκ των οποίων περίπου 43 εκατ. ευρώ είχαν να κάνουν με προσυμφωνημένες συναλλαγές.

Από το σύνολο των μετοχών επί των οποίων έγιναν πράξεις 192 σημείωσαν πτώση, 90 ενισχύθηκαν και 47 παρέμειναν αμετάβλητες.

Όλοι οι επιμέρους δείκτες έκλεισαν με απώλειες εξαιρουμένου του δείκτη εμπορίου, ο οποίος σημείωσε ανεπαίσθητη άνοδο κατά 0,04%. Τη σημαντικότερη πτώση, της τάξεως του 2,13%, κατέγραψε ο δείκτης πρώτων υλών.

Από τις μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης κέρδη κατέγραψαν η Cosmote, τα ΕΛΠΕ, η Folli Follie, η Hyatt Regency και τα ΚΑΕ.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα