Bloomberg: H Βοeing δεν έμαθε από το πάθημα του 2009

Τρίτη, 07 Μαΐου 2019 12:03
UPD:12:08
REUTERS/David Ryder

Ένα αεροπορικό δυστύχημα πριν από μία δεκαετία οδήγησε σε σημαντικές διορθώσεις στα πιλοτήρια χιλιάδων Boeing 737, που έσωσαν ζωές. Γιατί δεν συνέβη το ίδιο με το σχεδιαστικό σφάλμα στην αναβαθμισμένη εκδοχή των 737 Max; Το ερώτημα αυτό θέτει το Bloomberg και σημειώνει πως ο αμερικανικός αεροναυπηγικός κολοσσός απέτυχε να λάβει το μάθημα. 

Όπως θυμίζει το αμερικανικό δίκτυο, το 2009 ερευνητές της συντριβής αεροσκάφους των Turkish Airlines εντόπισαν έναν εσφαλμένο κινητήρα που έδινε την αίσθηση ότι το αεροσκάφος ήταν πιο κοντά στο έδαφος και πυροδοτούσε προβλήματα στους κινητήρες. Η συντριβή είχε απολογισμό εννέα νεκρούς και 120 τραυματίες και οδήγησε την Boeing σε άμεση δράση, ώστε να αποτρέψει μία νέα τραγωδία. 

Στις τραγωδίες των Lion Air και Ethiopian Airlines ήταν και πάλι ένα πρόβλημα σε αισθητήρα, που έκανε τα αεροσκάφη να βυθίζονται απότομα με την μύτη, σχολίαζει το BBG.

Η Boeing υποστηρίζει ότι τα προβλήματα του Max δεν πρέπει να συγκρίνονται με την συντριβή του αεροσκάφους των Turkish Airlines καθώς και πως δεν υπάρχει ένδειξη ότι ο αισθητήρας για το υψόμετρο δεν λειτούργησε σωστά στις περιπτώσεις των Lion Air και Ethiopian Airlines.

Πηγή: Βloomberg



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα