VW: Εξετάζει την πώληση της MAN Energy Solutions

Δευτέρα, 06 Μαΐου 2019 18:04
UPD:18:09
REUTERS/David Gray

Πωλητήριο στη θυγατρική της, ΜΑΝ Energy Solutions, σχεδιάζει η Volkswagen,  με τον γερμανικό όμιλο αυτοκινήτων να έχει προσεγγίσει ορισμένες εταιρείες, βολιδοσκοπώντας το ενδιαφέρον τους για την εταιρεία, όπως ανέφεραν στο Reuters πηγές με γνώση του θέματος.

Η ΜΑΝ Energy Solutions κατασκευάζει μεγάλους κινητήρες ντίζελ για πλοία και γεννήτριες παραγωγής ρεύματος. Η ανεπίσημη διαδικασία πώλησης εντάσσεται στις ευρύτερες προσπάθειες του διευθύνοντος συμβούλου της VW, Χέρμπερτ Ντις, να απλοποιήσει τη διάρθρωση του ομίλου, που διαθέτει 12 εμπορικά σήματα, φορτηγά, λεωφορεία, μηχανές και ηλεκτρικά ποδήλατα.

Η VW δεν έχει ακόμη ανακοινώσει επισήμως ότι σχεδιάζει την πώληση της MAN Energy Solutions, ούτε έχει ορίσει σύμβουλο για την πώληση της εταιρείας. Σύμφωνα όμως με το Reuters, έχει προσεγγίσει ανταγωνιστές στον κλάδο κατασκευής κινητήρων, όπως οι Cummins, Wartsila και Jenbacher, ανέφεραν οι πηγές.

Η VW αρνήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες. Με βάση τις πηγές, η αποτίμηση της MAN Energy Solutions  υπολογίζεται περίπου στα 3 δισ. ευρώ(3,36 δισ. δολάρια). H ΜAN Energy Solutions –πρώην MAN Diesel & Turbo- ανακοίνωσε λειτουργικά κέρδη 133 εκατ. ευρώ και πωλήσεις 3,1 δισ. ευρώ το 2018.

Το ενδεχόμενο πώλησης προκύπτει έπειτα από την απόφαση της VW στις αρχές του έτους να ματαιώσει τα σχέδια για αρχική δημόσια εγγραφή του τμήματος Traton, που περιλαμβάνει τα brands ΜΑΝ, Scania και Volkswagen Caminhoes e Onibus.

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα