Πτώση 2,6% στο Χ.Α. με τις τράπεζες «βαρίδι»

Δευτέρα, 06 Μαΐου 2019 17:48
UPD:17:50
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Κάτω από τις 755 μονάδες επέστρεψε ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο Αθηνών, σε μία συνεδρίαση στην οποία άφησαν το στίγμα τους οι διεθνείς αναταράξεις. 

Οι επενδυτές προχώρησαν σε μαζικές ρευστοποιήσεις κρατώντας στο κόκκινο το σύνολο των κλάδων του χρηματιστηρίου και οδηγώντας την αξία των συναλλαγών στα 46,8 εκατ. ευρώ. 

Μεγάλο «βαρίδι» στον Γενικό Δείκτη, που υποχώρησε 2,6% στις 754,2 μονάδες ήταν οι τράπεζες. Ο τραπεζικός δείκτης κατέγραψε πτώση σχεδόν 4% με το σύνολο των μελών του να έρχονται αντιμέτωπα με σημαντικές απώλειες. Η Τράπεζα Πειραιώς και η Alpha Bank υποχώρησαν περίπου 4,3%, η Eθνική Τράπεζα βρέθηκε επίσης στο -4%, ενώ η Eurobank σημείωσε πτώση 3,2%. Στο -5% έκλεισε η μετοχή της Attica Bank. 

Να σημειωθεί ότι το θέμα των τραπεζών και των προσπαθειών για μείωση των κόκκινων δανείων θα συζητηθεί αύριο στις συναντήσεις των αξιωματούχων του υπουργείου Οικονομικών με τους εκπροσώπους των θεσμών, που βρίσκονται στην Αθήνα για την τρίτη αξιολόγηση στο πλαίσιο της μεταπρογραμματικής εποπτείας. 

Ακόμη ισχυρότερες ήταν οι πιέσεις στον κλάδο βιομηχανικών προϊόντων, που ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση με απώλειες της τάξης του 4,3%, ενώ απώλειες 3,5% είχε και ο κλάδος τεχνολογίας. Αντιμέτωπος με πτώση 2,7% ήρθε εκείνος της ακίνητης περιουσίας. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα