Sentix: Ανακάμπτει το επενδυτικό κλίμα στην Ευρωζώνη

Δευτέρα, 06 Μαΐου 2019 14:36
UPD:14:38
EPA/FRANK RUMPENHORST

Αισθητή βελτίωση παρουσιάζει το επενδυτικό κλίμα στην Ευρωζώνη, τουλάχιστον όπως προκύπτει από την έρευνα του Sentix, που δημοσιεύθηκε σήμερα, αλλά δεν έχει βεβαίως προλάβει τις εξελίξεις του τελευταίου 24ωρου που προκάλεσαν τριγμούς στις αγορές. 

Ο δείκτης του Sentix για τον Μάιο κατέγραψε άνοδο για τρίτο διαδοχικό μήνα, σκαρφαλώνοντας στα υψηλότερα επίπεδα από τον Νοέμβριο του 2018 και υπερβαίνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών. 

Συγεκριμένα ανήλθε στις 5,3 μονάδες τον Μάιο από τις -0,3 τον Απρίλιο. Αναλυτές σε έρευνα του Reuters ανέμεναν ο δείκτης να σημειώσει μικρότερη ανάκαμψη στις 1,4 μονάδες.

«Τον Μάιο, η οικονομική κατάσταση συνέχισε να βελτιώνεται διεθνώς, αλλά και στην Ευρώπη. Κατά συνέπεια, φαίνεται να υποχωρούν οι φόβοι για ύφεση» σχολίασε ο γενικός διευθυντής του Sentix Μάνφρεντ Χούμπνερ σε ανακοίνωση.

Ο υποδείκτης για τις προσδοκίες στην Ευρωζώνη βελτιώθηκε για τέταρτο συνεχή μήνα, αλλά παραμένει σε αρνητικό έδαφος, στις -0,3 μονάδες, το υψηλότερο επίπεδο από τον περυσινό Μάρτιο. Ο δείκτης τρεχουσών συνθηκών αυξήθηκε στις 11,0 από τις 3,8 μονάδες.

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα