Ο ΟΤΕ προωθεί εισαγωγή της Romtelecom στα διεθνή χρηματιστήρια

Τρίτη, 07 Μαρτίου 2006 15:02

Το έντονο ενδιαφέρον της Ελλάδος για επενδύσεις στη Ρουμανία, τόσο στο χώρο των τηλεπικοινωνιών, όσο και σε άλλους τομείς, διατύπωσε ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών Μιχάλης Λιάπης στο Ρουμάνο ομόλογό του Zsolt Nagy, με τον οποίο συναντήθηκε σήμερα στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί ο τελευταίος στην Αθήνα.

Oπως δήλωσε ο κ. Λιάπης, ήδη έχουν γίνει από τον ΟΤΕ επενδύσεις στη Ρουμανία, που φτάνουν το ένα δισ. ευρώ, ενώ τα επόμενα τρία χρόνια αναμένεται να επενδύσει ο Οργανισμός άλλα 500 εκατομμύρια ευρώ για τον εκσυγχρονισμό και την ανάπτυξη της Romtelecom, στην οποία κατέχει την πλειοψηφία των μετοχών, ενώ περίπου 400 εκατομμύρια ευρώ αναμένεται να επενδύσει και η Cosmote για την ανάπτυξη της Cosmorom. Ο κ. Λιάπης ενημέρωσε επίσης τον κ. Nagy για την πρόθεση του ΟΤΕ να προχωρήσει στην εισαγωγή των μετοχών της Romtelecom στα διεθνή Χρηματιστήρια.

Μάλιστα, ο κ. Λιάπης ζήτησε τη βοήθεια της ρουμανικής κυβέρνησης, ώστε να παρασχεθεί κάθε δυνατή βοήθεια και διευκόλυνση στις δύο κορυφαίες αυτές ελληνικές εταιρείες για να ολοκληρώσουν τις επενδύσεις τους στη Ρουμανία.

Τέλος, η ελληνική πλευρά ενημέρωσε τη ρουμανική αντιπροσωπεία για τις προπαρασκευαστικές εργασίες και τις επαφές της με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, στο πλαίσιο της διοργάνωσης της πρώτης συνάντησης του Φόρουμ για τη Διακυβέρνηση του Διαδικτύου που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα.

Ο κ. Λιάπης αποδέχθηκε πρόσκληση του κ. Nagy να επισκεφθεί τη Ρουμανία.

ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΟΤΕ



Σχολιασμένα