Τesla: 2,7 δισ. δολ. από την έκδοση μετοχών

Παρασκευή, 03 Μαΐου 2019 17:04
UPD:17:14
REUTERS/BRENDAN MCDERMID

To ποσό των 2,7 δισ. δολαρίων άντλησε σύμφωνα με πληροφορίες η Tesla από την μεγαλύτερη έκδοση μετοχών, στην οποία έχει προβεί έως τώρα η κατασκευάστρια των ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Οι επενδυτές έδειξαν αυξημένη «όρεξη» για τις νέες μετοχές και τα μετατρέψιμα ομόλογα που θα λειτουργήσουν ως «καύσιμο» για τα σχέδια της εταιρείας. 

Στα έγγραφα που κατέθεσε η Tesla ενημερώνει ότι αύξησε την προσφορά στα 3,5 εκατομμύρια μετοχές έναντι αρχικών σχεδίων να διαθέσει 2,7 εκατομμύρια μετοχές στην τιμή των 243 δολαρίων έκαστη. Παράλληλα θα αντλήσει 1,6 δισ. δολ. από τα μετατρέψιμα ομόλογα έναντι αρχικής πρόβλεψης για 1,35 δισ. δολάρια. Η εταιρεία έθεσε πάντως το κουπόνι των ομολόγων στο 2%- στο υψηλότερο σημείο των εκτιμήσεων. 

Η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου από την Tesla έγινε δεκτή με ανακούφιση από τη Wall Street, ύστερα από έναν ταραχώδη χρόνο κατά τον οποίο αναλυτές και επενδυτές είχαν αμφιβολίες για τη δυνατότητά της να παράγει και να παραδίδει αρκετά οχήματα, ώστε να εξασφαλίσει βιώσιμη κερδοφορία. Το πρώτο τρίμηνο η εταιρεία «έκαψε» ρευστό 1,5 δισ. δολαρίων, ενώ αποκάλυψε δυσκολίες παράδοσης των οχημάτων της στην Κίνα και την Ευρώπη. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα