Τσιτουρίδης: Δεν ανοίγει κανένα θέμα ασφαλιστικού

Τρίτη, 07 Μαρτίου 2006 16:31

Δεν πρόκειται να ανοίξει την εβδομάδα αυτή κανένα θέμα ασφαλιστικού. Οταν θα υπάρχουν εξελίξεις, θα υπάρξουν ανακοινώσεις από την κυβέρνηση. Αυτό δήλωσε, ερωτηθείς από δημοσιογράφους, ο υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Σάββας Τσιτουρίδης, κατά τη σημερινή του επίσκεψη στην Κεντρική Διοίκηση του ΟΑΕΔ, όπου συναντήθηκε με το διοικητή του Οργανισμού Γιώργο Βερναρδάκη.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Τσιτουρίδης, η ανεργία βρίσκεται σε καθοδική πορεία στη χώρα. Το 11,3%, σημείωσε, έγινε 9,7% και η τάση είναι πτωτική. Παράλληλα, στον ΟΑΕΔ βελτιώνεται η εργασία του Οργανισμού, εξατομικεύοντας τις παρεμβάσεις και δημιουργώντας στη διετία 2004-2005, 117.000 θέσεις απασχόλησης για ανέργους.

Παράλληλα, όπως είπε ο υπουργός, το πρόγραμμα για το 2006 και το 2007 περιλαμβάνεται η διαρκής αναβάθμιση του μεσολαβητικού ρόλου του ΟΑΕΔ, ώστε να συζεύξει την προσφορά με τη ζήτηση στα θέματα της εργασίας και να ενισχύσει την αποτελεσματικότητα της παρέμβασης του Οργανισμού εντάσσοντας τη δράση του στην αναπτυξιακή πορεία της χώρας.

Ερωτηθείς εξάλλου σχετικά με το ενδεχόμενο αύξησης του επιδόματος ανεργίας σε σχέση με τις επιδοτήσεις των επιχειρήσεων, ο κ. Τσιτουρίδης δήλωσε ότι η κυβέρνηση εξετάζει το θέμα με τον πιο ορθολογικό δυνατό τρόπο, ώστε να μπορέσει να κάνει το καλύτερο δυνατό.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα