SocGen: Πτώση κερδών 26%, αλλά ισχυρή κεφαλαιακή επάρκεια

Παρασκευή, 03 Μαΐου 2019 10:42
UPD:10:45
REUTERS/Charles Platiau

Αντιμέτωπη με πτώση των κερδών της κατά 26% ήλθε το πρώτο τρίμηνο η Societe Generale, με τις πιέσεις να εντείνονται στον τομέα επενδυτικής τραπεζικής. 

Η τρίτη μεγαλύτερη τράπεζα της Γαλλίας εμφάνισε καθαρά κέρδη ύψους 631 εκατ. ευρώ έναντι 850 εκατ. ευρώ ένα χρόνο νωρίτερα και 624 εκατ. ευρώ το τελευταίο τρίμηνο του 2018. Αναλυτές, που συμμετείχαν σε πρόσφατη έρευνα του Reuters ανέμεναν κέρδη της τάξης των 637 εκατ. ευρώ.

Τα έσοδα της τράπεζας ήταν μειωμένα κατά μόλις 1% στα 6,2 δισ. ευρώ, αλλά οι δαπάνες αυξήθηκαν. Ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας Tier 1 διαμορφώθηκε το 11,7% στο τέλος του πρώτου τριμήνου. 

Ικανοποιημένος με τις επιδόσεις πρώτου τριμήνου, παρά την πτώση των κερδών, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της SocGen, Φρεντερίκ Ουντεά στο CNBC. «Πρέπει να πω ότι είχαμε πολύ καλά νέα στο επίπεδο της κεφαλαιακής επάρκειας, γεγονός που αποκαλύπτει την ανθεκτικότητα της τράπεζας» σημείωσε. 

H διατήρηση των επιτοκίων από την ΕΚΤ σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα αναγκάζει τη SocGen, όπως και άλλες ευρωπαϊκές τράπεζες, να βασιστούν περισσότερο στις πράξεις σε χρηματοοικονομικές αγορές. Στη μονάδα trading τα κέρδη μειώθηκαν 16% στο πρώτο τρίμηνο- που παραδοσιακά είναι το ισχυρότερο για τις συγκεκριμένες δραστηριότητες. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα