X.A.: Aνάκαμψη με «οδηγό» ΔΕΗ και ΟΛΘ

Πέμπτη, 02 Μαΐου 2019 13:55
UPD:13:57
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Σε τροχιά ανάκαμψης, αν και όχι ιδιαίτερα δυναμικής, βρίσκεται σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον Γενικό Δείκτη να κινείται σταθερά πάνω από τις 775 μονάδες. Στους θετικούς πρωταγωνιστές της ημέρας περιλαμβάνονται η ΔΕΗ, καθώς περιορίζονται οι έντονες ανησυχίες, που είχαν πυροδοτήσει σφυροκόπημα της μετοχής της την περασμένη εβδομάδα, αλλά και οι ΟΛΘ και ΟΛΠ χάρη στις δυναμικές οικονομικές επιδόσεις τους. 

Λίγο πριν τις 14:00 μμ ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται 0,43% στις 776,5 μονάδες, με την αξία των συναλλαγών να προσεγγίζει τα 22 εκατ. ευρώ. Το αγοραστικό ενδιαφέρον προσελκύουν οι εταιρείες υψηλής κεφαλαιοποίησης με τον σχετικό δείκτη να καταγράφει άνοδο περίπου 0,6%, την ώρα που εκείνος της μεσαίας κεφαλαιοποίησης παραμένει σχεδόν αμετάβλητος.

Σταθερός είναι και ο τραπεζικός δείκτης, που δεν φαίνεται να λαμβάνει ώθηση από την επισήμανση του Moody's ότι το νέο πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας είναι ευνοϊκό για τις μελλοντικές τιτλοποιήσεις κόκκινων δανείων. 

Σε επίπεδο κλάδων ξεχωρίζουν οι πρώτες ύλες, με τον δείκτη τους κάνει άλμα 2,8%, αλλά και εκείνος των τροφίμων- ποτών, που ενισχύεται 2,2%. Σε επίπεδο εταιρειών, η ΔΕΗ βλέπει τη μετοχή της να ενισχύεται 4,5%, ενώ ανάλογα κέρδη παρουσιάζουν οι μετοχές των ΟΛΠ και ΟΛΘ. Στο +27,89% η μετοχή της Φιερατεξ Αφοι Ανεζουλάκη Α.Ε. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα