Σε λειτουργία υπηρεσία για «αυτόματες φορολογικές δηλώσεις»

Τετάρτη, 08 Μαρτίου 2006 15:58

Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών ανακοίνωσε ότι από σήμερα τέθηκε σε λειτουργία η νέα υπηρεσία Υποβολής Δηλώσεων Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων (Ε1) οικονομικού έτους 2006.

Με τη νέα αυτή υπηρεσία είναι εφικτή η άμεση εκκαθάριση της δήλωσης και η έκδοση εκκαθαριστικού σημειώματος με την υποβολή της, ενώ γίνεται εκτεταμένος έλεγχος λαθών και συμπλήρωσης στοιχείων, άμεση ανάκτηση πληροφοριών και εξαγωγή και εκτύπωση συμπληρωμένης δήλωσης σε ψηφιακή μορφή (pdf).

Η επιστροφή ή εξόφληση του ποσού γίνεται, όπως και πριν, μετά την αποστολή του εκκαθαριστικού σημειώματος που ο πολίτης λαμβάνει ταχυδρομικώς σε μεταγενέστερο χρόνο.

Για τη χρήση της υπηρεσίας αυτής, που είναι προσβάσιμη από τους διαδικτυακούς τόπους www.gsis.gr και www.taxisnet.gr , είναι απαραίτητη η απόκτηση κωδικών πρόσβασης από την υπηρεσία του TAXISnet (αν κάποιος είναι ήδη πιστοποιημένος χρήστης δεν χρειάζεται νέους κωδικούς). Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να έχουν υπόψη ότι απαιτείται χρονικό διάστημα 3-5 εργασίμων ημερών από την υποβολή της φόρμας μέχρι την παραλαβή των κωδικών τους.

Οι καταληκτικές ημερομηνίες ηλεκτρονικής υποβολής Δηλώσεων Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων (Ε1) για το οικονομικό έτος 2006 είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα www.gsis.gr/prothesmies/proth_e1.html .



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα