Lannet: Προσύμφωνο εξαγοράς του 70% της Columbia Telecom

Τετάρτη, 08 Μαρτίου 2006 16:35

Προσύμφωνο υπέγραψαν η Columbia Telecom και η Lannet Communications για την αγορά από την δεύτερη πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της πρώτης, ποσοστού 70%, που θα προκύψει μετά την υλοποίηση αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της Columbia Telecom ύψους 1 εκατ. ευρώ.

Οι δύο εταιρείες άρχισαν ήδη να σχεδιάζουν τον τρόπο δράσης τους στην αγορά με στόχο την αξιοποίηση στον μέγιστο δυνατό βαθμό των υποδομών, της τεχνογνωσίας και των εμπορικών δικτύων και των δύο εταιρειών.

Η τελική συμφωνία προβλέπεται να οριστικοποιηθεί μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών νομικού και οικονομικού ελέγχου της Columbia Telecom από την Lannet και τη μεταβίβαση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών.

Οι εταιρείες Columbia Telecom και Lannet, θα λειτουργούν στενά συνεργαζόμενες αλλά ως ανεξάρτητα νομικά πρόσωπα με δική τους εμπορική πολιτική, προϊόντα και υπηρεσίες, αφού η Columbia Telecom ως κάτοχος ειδικής άδειας ιδεατού παρόχου σταθερής τηλεφωνίας είναι υποχρεωμένη να συνεργάζεται και με άλλους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους και δίκτυα.

Οι διοικήσεις και των δύο εταιρειών εκτιμούν ότι θα προκύψουν σημαντικές ωφέλειες από τις συνέργειες, τόσο στον τομέα παραγωγής και ανάπτυξης, όσο και στον εμπορικό τομέα.

Κοινός στόχος των δύο εταιρειών τίθεται η δημιουργία και προώθηση στην αγορά ολοκληρωμένων τηλεπικοινωνιακών λύσεων και πρωτοποριακών προϊόντων και υπηρεσιών βασισμένων κυρίως στις ευρυζωνικές υπηρεσίες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα