Ετοιμο το επιχειρησιακό σχέδιο της νέας Ολυμπιακής

Επαφές με ενδιαφερόμενους επενδυτές
Τετάρτη, 08 Μαρτίου 2006 18:34

«Έτοιμο είναι το επιχειρησιακό σχέδιο της νέας εταιρείας, ενώ και οι προτάσεις μας, οι οποίες θα συζητηθούν το αργότερο πριν από το τέλος του μήνα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, έχουν ήδη διαμορφωθεί», δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Πέτρος Δούκας απαντώντας σε ερωτήσεις για το θέμα της Ολυμπιακής.

Ο υφυπουργός ανέφερε ότι «το business plan είναι ήδη έτοιμο, όπως και οι προτάσεις που θα παρουσιάσουμε στον αρμόδιο Επίτροπο κ. Μπαρό. Θα επιδιώξουμε να έχουμε συνάντηση μαζί του το νωρίτερο δυνατόν και πάντως πριν από το τέλος του μήνα. Οι διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες δεν πρόκειται να είναι εύκολες. Ο δρόμος θα είναι ανηφορικός».

Ταυτόχρονα, είπε ο κ. Δούκας, έχουν αρχίσει και οι επίσημες πλέον επαφές με υποψήφιους επενδυτές, οι οποίες προχωρούν κανονικά και σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει καταρτισθεί. «Όλη την προηγούμενη κρίσιμη περίοδο είχαμε βολιδοσκοπήσει αρκετούς επενδυτές για να “μετρήσουμε” το ενδιαφέρον που υπάρχει στην αγορά», είπε ο υφυπουργός και πρόσθεσε ότι το ενδιαφέρον για τη νέα εταιρία υπάρχει υπό όρους και προϋποθέσεις, κυρίως ότι η εταιρία θα λειτουργήσει ορθολογικά και με ιδιωτικο-οικονομικά κριτήρια.

«Η οριστική μορφή όμως που θα λάβει το νέο επενδυτικό σχήμα και η συμμετοχή των ιδιωτών σε αυτό, εξαρτώνται όπως είναι φυσικό και από την πορεία των συνομιλιών με τις Βρυξέλες. Η στάση που θα τηρήσει η Επιτροπή θα είναι καθοριστική», πρόσθεσε.

ΑΠΕ - ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα