Χ.Α. - Σχόλια αναλυτών

«Ζητούμενο η διακράτηση των 3.900 μονάδων»
Πέμπτη, 09 Μαρτίου 2006 10:50
UPD:11:14

Fortius Finance: «Σημαντική ήταν η αύξηση της μεταβλητότητας στην spot αγορά χθες, με αρκετές μετοχές οι οποίες κατέγραψαν σημαντικές απώλειες είτε ενδοσυνεδριακά, είτε κατά τη διάρκεια των προηγούμενων συνεδριάσεων να ανακάμπτουν.

»Κατά τη γνώμη μας, η μεταβλητότητα θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό γνώρισμα της σημερινής συνεδρίασης, με τις πιθανότητες ανακλαστικής αντίδρασης να παρουσιάζονται αυξημένες. Τα τελευταία στοιχεία του ΚΑΑ για τη συμμετοχή των ξένων επενδυτών στο ΧΑ παραμένουν ενθαρρυντικά, αλλά πλέον με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται στα στοιχεία του Μαρτίου, τα οποία θα ανακοινωθούν στο πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου.

»Τα αποτελέσματα του ΟΠΑΠ αν και ελαφρώς καλύτερα των εκτιμήσεων δεν πιστεύουμε ότι μπορούν να κάνουν τη διαφορά στην τρέχουσα φάση, όπου η επιφυλακτικότητα βρίσκεται στο ζενίθ, αφενός λόγω των ισχυρών ρευστοποιήσεων και αφετέρου λόγω των συνθηκών μείωσης της υπερβάλλουσας ρευστότητας που υπάρχει στις χρηματιστηριακές αγορές, στις αγορές ομολόγων και στις αγορές εμπορευμάτων.

»¶λλωστε δεν είναι τυχαία η ταυτόχρονη υποχώρηση των τιμών του χρυσού, πετρελαίου, ομολόγων και μετοχών το τελευταίο χρονικό διάστημα. Ζητούμενο για τη σημερινή συνεδρίαση είναι η διακράτηση των 3.900 μονάδων, με την πρώτη αντίσταση να εντοπίζεται στις 3.950 μονάδες».

Emporiki Investment Bank: « Εκτιμούμε ότι ο γενικός δείκτης μπορεί να ξεκινήσει ανοδικά κατά τη σημερινή συνεδρίαση έπειτα από την αντίδραση που παρατηρήθηκε χθες στο μέσον της συνεδρίασης υποκινούμενος κυρίως από την ελκυστική εικόνα που παρουσίασαν κάποιες μετοχές».

Εγνατία Χρηματιστηριακή: «Παρά το γεγονός ότι δεν αναμένουμε καμία θεαματική ανάκαμψη υπό τις παρούσες συνθήκες το ανανεωμένο αγοραστικό ενδιαφέρον θα μπορούσε να είναι το θέμα (στη σημερινή συνεδρίαση). Ο ΟΠΑΠ που έχει σημειώσει υπεραπόδοση στις τελευταίες δύο συνεδριάσεις θα τραβήξει την προσοχή καθώς ανακοίνωσε ισχυρότερα των αναμενόμενων αποτελέσματα».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα