Ανοικτά καταστήματα τρεις Κυριακές το χρόνο

Πέμπτη, 09 Μαρτίου 2006 11:00

ΣΥΓΚΛΙΝΟΥΝ οι απόψεις υπουργείου Ανάπτυξης και εμπόρων στο ζήτημα της λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές, μετά την τελική πρόταση του υπουργού, κ. Δημ. Σιούφα, για το άνοιγμα των καταστημάτων συνολικά τρεις Κυριακές το χρόνο.

Το επίμαχο αυτό ζήτημα συζήτησαν χθες πέραν του υπουργού, ο γενικός γραμματέας Εμπορίου, κ. Μανούσος Βολουδάκης και ο γενικός γραμματέας Καταναλωτή, κ. Αθανάσιος Σκορδάς, με τον πρόεδρο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, κ. Δημήτρη Αρμενάκη και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Συνομοσπονδίας, στο πλαίσιο προγραμματισμένης συνάντησης.

Μετά το τέλος της συνάντησης ο υπουργός, δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι η κυβέρνηση δεν ανοίγει θέμα λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές και ότι η πρόταση του υπουργείου, την οποία έθεσε υπόψη της ΕΣΕΕ, προβλέπει τη λειτουργία της αγοράς κατά μια ακόμη Κυριακή πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς και κατά μια Κυριακή πριν από τις γιορτές του Πάσχα.

«Εκεί φαίνεται ότι συγκλίνουν οι απόψεις, τις οποίες θα εξετάσει η ΕΣΕΕ για τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Σιούφας, για να διευκρινίσει για μια ακόμη φορά ότι τα καταστήματα θα ανοίγουν πάντα μετά τη Θεία Λειτουργία.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, κ. Δ. Αρμενάκης, επεσήμανε ότι η εμπορική κοινότητα αποδέχθηκε «με μεγάλη ικανοποίηση το ότι δεν τίθεται θέμα λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές». Πρόσθεσε δε ότι η Συνομοσπονδία θα συζητήσει την πρόταση του υπουργείου για τη λειτουργία της αγοράς δύο ακόμη Κυριακές το χρόνο και θα ενημερώσει άμεσα για την επίσημη θέση της, την κυβέρνηση.

Ημέρες προσφορών

Σε ειδικά χαμηλές τιμές θα πωλούν τα εμπορεύματα τους, από τις 14 ως τις 16 Μαρτίου 2006, οι έμποροι τα εμπορεύματα τους, συμμετέχοντας στην Παγκόσμια Ημέρα Καταναλωτή.

Οπως έγινε γνωστό το προεδρείο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου σε έκτακτη σύσκεψή του, ανταποκρινόμενο στην πρόσκληση - πρόταση του Υπουργείου Ανάπτυξης για την συμβολή του εμπορικού κόσμου της χώρας στον εορτασμό της «Παγκόσμιας Ημέρας του Καταναλωτή», αποφάσισε:

1. Να εκφράσει τα συναισθήματα σεβασμού προς τον Έλληνα καταναλωτή, η ικανοποίηση του οποίου αποτελεί το κύριο μέλημα της ελληνικής εμπορικής επιχείρησης.

2. Να φιλοξενηθούν αφίσες και να διανεμηθούν φυλλάδια και οποιοδήποτε έντυπο υλικό των καταναλωτικών οργανώσεων, από τα καταστήματα στους καταναλωτές κατά την διάρκεια του εορτασμού.

3. Να καλέσει όλους τους εμπόρους να συμμετάσχουν στον εορτασμό, διαθέτοντας τα εμπορεύματά τους σε ειδικές χαμηλές τιμές στις 14-16 Μαρτίου 2006.

ΠΛΑΤΩΝΑΣ ΤΣΟΥΛΟΣ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα