«Ορατότης μηδέν» για την Boeing

Τετάρτη, 24 Απριλίου 2019 15:56
UPD:16:24
REUTERS/LINDSEY WASSON

Έσοδα κατώτερα των προβλέψεων ανακοίνωσε η Βοeing για το πρώτο τρίμηνο, με τον μεγαλύτερο όμιλο αεροσκαφών στον κόσμο να εγκαταλείπει τις οικονομικές προβλέψεις του 2019, καθώς ακόμη δεν μπορεί να υπολογίσει το ακριβές κόστος από την παγκόσμια καθήλωση των 737 ΜΑΧ.

Μέχρι στιγμής, ο λογαριασμός για την Boeing έχει φθάσει στο ένα δισ. δολάρια στο πρώτο τρίμηνο, καθώς έχει αναστείλει τις παραδόσεις του συγκεκριμένου τύπου αεροσκαφών στους πελάτες ανά τον κόσμο.

Παράλληλα, η Boeing παγώνει και το πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών. Ο αμερικανικός όμιλος αεροσκαφών αναγκάσθηκε να μειώσει την παραγωγή στα 42 αεροσκάφη το μήνα, από 52 αεροσκάφη, μετά το τραγικό δυστύχημα  με τη συντριβή του αεροσκάφους των Αιθιοπικών Αερογραμμών, προκαλώντας το θάνατο των 157 επιβατών και μελών του πληρώματος. Το δυστύχημα του Μαρτίου ήταν το δεύτερο μέσα σε λίγους μήνες με αεροσκάφος της σειράς 737 ΜΑΧ, με τις αρχές και τους αερομεταφορείς ανά τον κόσμο να κρατούν τα συγκεριμένα αεροσκάφη καθηλωμένα στο έδαφος.

Η εταιρεία δαπανά σημαντικά ποσά για την αναβάθμιση του λογισμικού MCAS στα συγκεκριμένα αεροσκάφη. Όπως ανακοίνωσε, θα ανακοινώσει νέες οικονομικές προβλέψεις στο μέλλον, όταν θα έχει πιο ξεκάθαρη εικόνα για τα ζητήματα που αφορούν το 737 ΜΑΧ.

Τα έσοδα της Boeing υποχώρησαν στα 22,92 δισ. δολάρια, μειωμένα κατά 2% και σημαντικά κατώτερα των ήδη υποβαθμισμένων προβλέψεων της Wall Street για έσοδα 22,98 δισ. δολαρίων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα