Samsung: Θα επενδύσει 116 δισ. για επεξεργαστές σε ορίζοντα δεκαετίας

Τετάρτη, 24 Απριλίου 2019 13:52
UPD:13:53
REUTERS/BEAWIHARTA

Σε μία προσπάθεια να κερδίσει έδαφος στον τομέα των μικροεπεξεργαστών έναντι των κύριων ανταγωνιστών του κλάδου, Intel και Qualcomm, η Samsung σκοπεύει να επενδύσει 133 τρισ. γουόν (116 δισ. δολαρίων) μέσα στην επόμενη δεκαετία για την ανάπτυξη προηγμένης τεχνολογίας ημιαγωγών. 

Η Samsung έει ήδη ηγετική θέση στους επεξεργαστές μνήμης για έξυπνα κινητά και άλλες συσκευές και θέλει τώρα να επεκταθεί πιο δυναμικά και στους άλλους τομείς επεξεργαστών στους οποίους έχουν κυρίαρχη παρουσία οι αμερικανικές εταιρείες. 

Για την επίτευξη του στόχου αυτού σχεδιάζει να δημιουργήσει 15.000 νέες θέσεις έρευνας και παραγωγής έως το 2030. 

Η Samsung, που έχει να ανταγωνιστεί και την Taiwan Semiconductor Manufacturing, δεν είναι η μόνη που κάνει τόσο μεγάλα ανοίγματα. Huawei και Apple επίσης προσπαθούν να ενισχύσουν την παρουσία τους στον τομέα των ημιαγωγών. 

Aξίζει να θυμίσουμε ότι πρόσφατα η Apple κατέληξε σε έναν συμβιβασμό με την Qualcomm για τα δικαιώματα χρήσης δικής της τεχνολογίας για πέντε χρόνια. Ωστόσο είναι σαφές πως και αυτή δεν θέλει να εξαρτάται από ανταγωνιστές και επιδιώκει να αναπτύξει δικούς της επεξεργαστές.  

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα