Bρετανία: «Ναι» με αστερίσκους στη Huawei για το 5G

Η εταιρεία θα αποκλειστεί από ευαίσθητα τμήματα του δικτύου
Τετάρτη, 24 Απριλίου 2019 11:09
UPD:11:16
REUTERS/Tyrone Siu

Το πράσινο φως στην Huawei να παράσχει εξοπλισμό για το δίκτυο 5G της χώρας έδωσε η βρετανική κυβέρνηση. Ωστόσο όπως αναφέρει ρεπορτάζ της Daily Telegraph, η εταιρεία θα συμμετάσχει στην κατασκευή μη βασικών τμημάτων του δικτύου, αποκλειόμενη από εκείνα που θεωρούνται ευαίσθητα για την εθνική ασφάλεια. 

Το ζήτημα της Huawei φέρεται να έχει απασχολήσει τα υπουργεία Εσωτερικών, Άμυνας και Εξωτερικής Πολιτικής, υπό την πίεση και των ΗΠΑ, που ζητούν από τους συμμάχους τους να γυρίσουν την πλάτη στην κινεζική εταιρεία τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού. Την κατηγορούν για κατασκοπεία εκ μέρους του Πεκίνου, κάτι που η ίδια αρνείται. 

Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία έχουν ήδη ανταποκριθεί στο αμερικανικό αίτημα. Ωστόσο στην Ευρώπη όλες οι κυβερνήσεις προσπαθούν, όπως φαίνεται, να τηρήσουν λεπτές ισορροπίες. Πρόσφατα και η Γερμανία επέτρεψε τη συμμετοχή της Huawei στον διαγωνισμό για το 5G, φροντίζοντας όμως πρώτα να θέσει πιο αυστηρούς όρους για τα ζητήματα ασφάλειας. 

Οι Ευρωπαίοι ανησυχούν και εκείνοι για θέματα ασφαλείας, αλλά θέλουν τις κινεζικές επενδύσεις και μία όσο το δυνατόν πιο στενή συνεργασία με τον «δράκο» της Ασίας όσο και εάν τον φοβούνται. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα