Credit Suisse: Πάνω από τον πήχη το πρώτο τρίμηνο

Τετάρτη, 24 Απριλίου 2019 09:21
UPD:09:23
EPA/ENNIO LEANZA

Στην κερδοφορία επέστρεψε η βασική μονάδα πράξεων σε χρηματιστηριακές αγορές (trading unit) της Credit Suisse, ύστερα από δύο τρίμηνα ζημιών. Η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Ελβετίας κατάφερε να αντεπεξέλθει σε ένα περιβάλλον γεμάτο με προκλήσεις για τις ευρωπαϊκές τράπεζες και δηλώνει «συγκρατημένα αισιόδοξη« για τις επιδόσεις του δεύτερου τριμήνου, καθώς επιστρέφει η εμπιστοσύνη των καταναλωτών, με το θετικό μομέντουμ του Μαρτίου να έχει συνέχεια και τον Απρίλιο. 

Η βασική μονάδα πράξεων σε χρηματοοικονομικές αγορές της Credit Suisse εμφάνισε προ φόρων κέρδη ύψους 282 εκατ. φράγκων, υπερβαίνοντας τον πήχη των προβλέψεων, που είχε τοποθετηθεί στα 170 εκατ. φράγκα. Ακόμη και η μονάδα Ασίας- Ειρηνικού ύστερα από δύο χρόνια ζημιών πέτυχε να ισοσκελίσει τον ισολογισμό της.

Να σημειωθεί ότι τα έσοδα των κολοσσών της Wall Street από πράξεις σε χρηματοοικονομικές αγορές μειώθηκαν κατά μέσο όρο 14% το πρώτο τρίμηνο, με την πτώση να είναι μεγαλύτερη στα έσοδα από πράξεις στις αγορές μετοχών (21%). 

Στην Credit Suisse τα έσοδα από πράξεις σε αγορές σταθερού εισοδήματος αυξήθηκαν 4% και σε αγορές μετοχών κατέγραψαν άνοδο 0,7%.

Τα συνολικά έσοδα της Credit Suisse σκαρφάλωσαν έτσι στα 5,4 δισ. φράγκα και τα συνολικά καθαρά κέρδη της αυξήθηκαν 8% σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2018 στα 749 εκατ. ελβετικά φράγκα. Αναλυτές σε πρόσφατη έρευνα του Reuters προέβλεπαν κέρδη 692 εκατ. φράγκων. H διοίκηση σχολίασε πως το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης που διήρκεσε τρία έτη έχει αποδώσει σημαντικούς καρπούς. 

naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα