Οι έρευνες του... ενός εκατομμυρίου

Τρίτη, 23 Απριλίου 2019 19:13
UPD:19:20
SHUTTERSTOCK

Πόσο κοστίζει μια έρευνα για επενδύσεις; Η απάντηση στο ερώτημα κυμαίνεται από 1.600 δολάρια έως και ένα… εκατομμύριο ανά πελάτη.

Τόσο μεγάλο είναι το εύρος των ετήσιων πληρωμών που κατέβαλαν οι θεσμικοί επενδυτές στις εταιρείες επενδυτικών ερευνών,  όπως προκύπτει από την μελέτη της Integrity Research Associates. Η μελέτη ρίχνει φως στο μυστήριο της τιμολόγησης των ερευνών, καθώς η ευρωπαϊκή οδηγία MiFID II του 2018 υποχρεώνει τους επενδυτές να διαχωρίζουν τέτοιου είδους πληρωμές από τις προμήθειες για συναλλαγές.

Η μελέτη δείχνει ότι οι εταιρείες ερευνών της Ευρώπης κερδίζουν λιγότερα από ό,τι οι αντίστοιχες εταιρείες αλλού, σε μια ένδειξη ότι οι νέοι κανονισμοί έχουν συρρικνώσει τα διαθέσιμα κονδύλια για αναλύσεις μετοχών και ομολόγων.

Η μελέτη δείχνει ότι η οδηγία MiFID II ασκεί πιέσεις στα ποσά που χρεώνουν οι ευρωπαϊκές εταιρείες ερευνών στους πελάτες τους . Η μέση πληρωμή στην περιοχή ήταν 25.000 περίπου 40% χαμηλότερη σε σύγκριση με τις αντίστοιχες χρεώσεις σε Βόρειο Αμερική και 29% χαμηλότερη σε σύγκριση με την Ασία.

 

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Bloomberg



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα