Στον Πειραιά δύο καινούρια κρουαζιερόπλοια

Τρίτη, 23 Απριλίου 2019 16:07
UPD:16:30

Δύο νεότευκτα κρουαζιερόπλοια έδεσαν σήμερα στο λιμάνι του Πειραιά.

Ένα από τα μεγαλύτερα και πολυτελέστερα του κόσμου, το «Spectrum of the Seas», υποδέχθηκαν ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος, Capt. Weng Lin, και στελέχη της ΟΛΠ Α.Ε., παρουσία  και άλλων παραγόντων της κρουαζιέρας.

Το καινούριο αυτό κρουαζιερόπλοιο (Απρίλιος 2019) έχει μήκος 348 μ., ζυγίζει 168.000 τόνους, είναι χωρητικότητας 4.246 επιβατών, διαθέτει ό,τι πιο σύγχρονο και καινοτόμο υπάρχει στον τομέα της τεχνολογίας και διασκέδασης, ενώ η κατασκευή του στοίχισε περίπου 1 δισ. δολάρια.

Κατά την εθιμοτυπική τελετή ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της ΟΛΠ Α.Ε. επέδωσε στον πλοίαρχο, Cpt. Charles Sigmund Teige, τιμητική πλακέτα και δώρα (βιβλία), επισημαίνοντας πως «ο Πειραιάς διαθέτει το μεγαλύτερο terminal κρουαζιέρας της Ανατολικής Μεσογείου κι αποτελεί ένα σύγχρονο κι ασφαλές λιμάνι, που μπορεί να φιλοξενήσει τα μεγαλύτερα πλοία στον κόσμο, παρέχοντας ποιοτικές υπηρεσίες σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα ISO».

Σύμφωνα με την ΟΛΠ Α.Ε., από τις προκρατήσεις για το 2019, αλλά και από τα στοιχεία του α΄ τριμήνου προκύπτουν θετικά μηνύματα για το λιμάνι του Πειραιά και ιδιαίτερα η αύξηση του homeporting που αποτελεί στρατηγικό στόχο της διοίκησης.

Στο μεταξύ, άλλο ένα νεότευκτο κρουαζιερόπλοιο, το «Bougainville», που ναυπηγήθηκε επίσης τον Απρίλιο του 2019, υποδέχθηκαν εκπρόσωποι της διοίκησης της ΟΛΠ Α.Ε., που παρέδωσαν στον πλοίαρχο, Cpt. Remi Genevaz, τιμητική πλακέτα και βιβλία για τη βιβλιοθήκη του πλοίου.

Το «Bougainville», που πραγματοποιεί το παρθενικό του δρομολόγιο και ταξιδεύει στα ελληνικά νησιά, ανήκει στην εταιρεία «Ponant», η οποία δραστηριοποιείται με τρία πλοία σε κρουαζιέρες πολυτελείας στη Μεσόγειο και θα πραγματοποιήσει πάνω από 23 αφίξεις στον Πειραιά το καλοκαίρι του 2019.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα