Στο «μικροσκόπιο» της Επιτροπής Ανταγωνισμού δύο Σωματεία Φορτοεκφορτωτών

Πέμπτη, 09 Μαρτίου 2006 19:20

Η τιμολόγηση των φορτοεκφορτωτικών εργασιών στις λαχαναγορές Αθηνών και Θεσσαλονίκης από τα υφιστάμενα σωματεία είναι καταχρηστική αφού, μεταξύ άλλων, απαιτείται αμοιβή και για μη παρασχεθείσες υπηρεσίες. Αυτή είναι η πρόταση της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού προς την Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού θα συνεδριάσει στις 4 Μαϊου με θέμα την καταγγελία της Πανελλήνιας Συνομοσπονδίας Οπωρολαχανεμπόρων και του Συνδέσμου Εμπόρων των Κεντρικών Λαχαναγορών Αθηνών και Θεσσαλονίκης κατά των Σωματείων Φορτοεκφορτωτών της Κεντρικής Λαχαναγοράς Αθηνών και Θεσσαλονίκης.

Κατά την Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού, τα σωματεία, υπερβαίνοντας τις σχετικές διατάξεις, επεμβαίνουν στην προεπιλογή των φορτοεκφορτωτών που πρόκειται να αποκτήσουν βιβλιάριο και αναγκάζουν τους επαγγελματίες φορτοεκφορτωτές να συμμετάσχουν υποχρεωτικά στα συγκεκριμένα σωματεία στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Η Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού, με την εισήγησή της, προτείνει να επιτραπεί στις εμπορικές επιχειρήσεις η φορτοεκφόρτωση των προϊόντων τους στις κεντρικές Λαχαναγορές Αθηνών και Θεσσαλονίκης από τους ιδιωτικούς υπαλλήλους των επιχειρήσεων στους οποίους έχει χορηγηθεί η σχετική άδεια και να μην απαιτείται αμοιβή για τις μη παρασχεθείσες υπηρεσίες.

ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα